E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14913
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
2
1
2
1

Paternitāti iespējams atzīt brīvprātīgi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūlijā, 2018
Samanta

Labdien! Mana bērna dzimšanas apliecībā tēva vieta ir ievilkta strīpiņa, bet mans tagadējais draugs vēlas adoptēt meitiņu. Vai tas ir iespējams, un kas tam ir vajadzīgs?

A
atbild:
26. jūlijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Tā kā bērnam nav noteikta paternitāte, tad nav nepieciešams iet sarežģīto adopcijas ceļu, bet tā vietā var veikt brīvprātīgu paternitātes atzīšanu.

Paternitātes brīvprātīga atzīšana, ja bērns ir jaunāks par 12 gadiem (ja bērns sasniedzis 12 gadu vecumu, būs nepieciešama viņa piekrišana), ir ļoti vienkārša – Jums kopā ar savu draugu ir jādodas uz dzimtsarakstu nodaļu, kurā reģistrēta bērna dzimšana, un kopīgi jāiesniedz iesniegums. Paternitāte, kā to paredz Civillikuma 155. pants, tādējādi tiks noformēta ar ierakstu dzimšanas reģistrā. Šis pakalpojums ir bezmaksas.

Vēršam uzmanību, ka paternitātes atzīšana bērnam, zinot, ka bērna bioloģiskais tēvs ir cits vīrietis, ir ļoti nopietns apzināts lēmums, kas nozīmē visu vecāka tiesību un pienākumu, tai skaitā arī šī bērna uzturēšanas pienākuma, uzņemšanos, no kura, mainoties domām vai dzīves apstākļiem, vairs nevarēs atteikties.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas