E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14393
Lasīšanai: 3 minūtes
14
14

Noslēgt pirkuma līguma pārjaunojuma līgumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2018
Rita

Labdien!

Lūgums rast atbildes uz jautājumiem par īpašuma tiesībām. Situācijas apraksts: mans tēvs iegādājās īpašumu uz izpirkuma tiesībām (bez banku starpniecības), ar noslēgtu līgumu pie notāra. Atlikuši 3 maksājumi, un pēc tam tiks noformēti dokumenti, lai īpašumu varētu pārrakstīt uz mana tēva vārda. Šobrīd ir radusies situācija, ka tēvs vēlas pēc nomaksas uzreiz īpašumu pārrakstīt uz mana vārda, resp., lai no tagadējā īpašnieka (pārdevēja) īpašums tiek pārrakstīts uz mani. Vai tas ir iespējams? Vai mums ir jānoformē kādi papildu dokumenti? Vai arī tas ir iespējams tikai pakāpeniski, resp., īpašums tiek reģistrēts tēvam un pēc tam atkārtoti jāpārreģistrē uz mani?

Ceru uz Jūsu palīdzību šajā jautājumā!

A
atbild:
28. maijā, 2018
Latvijas notārs
Laila Lapiņa, zvērināta notāre

Ja pārdevējs, kas ir nekustamā īpašuma īpašnieks, šajā gadījumā piekrīt, ieteiktu noslēgt pirkuma līguma pārjaunojuma līgumu. Saskaņā ar to tiek saglabāti visi pārējie līguma noteikumi, tikai mainās viena no līguma slēdzējpusēm – pircēja vietā iestājas jauns pircējs, proti, Jūs pirkuma līgumā iestājaties Jūsu tēva vietā kā pircējs.

Pārjaunojuma līgumu Jūs varat noslēgt gan šobrīd, kad vēl ir atlikuši daži maksājumi, gan arī pēc tam, kad izdarīts pēdējais maksājums, vienlaikus pie notāra parakstot nostiprinājuma lūgumu nekustamā īpašuma īpašnieku maiņai. Gan pārjaunojuma līgums, gan nostiprinājuma lūgums ir jāparaksta pārdevējam, Jūsu tēvam un Jums. Pārjaunojuma līguma noslēgšanas gadījumā zemesgrāmatā īpašumtiesības uz nekustamo īpašumu tiks nostiprinātas uzreiz Jums.

Gadījumā, ja pārdevējs (nekustamā īpašuma īpašnieks) pārjaunojuma līguma noslēgšanai nepiekrīt, vispirms īpašumtiesības uz nekustamo īpašumu zemesgrāmatā būs jānostiprina Jūsu tēvam. Tikai tad viņš varēs nekustamo īpašumu Jums uzdāvināt, un tikai tad būs iespējama Jūsu īpašumtiesību uz nekustamo īpašumu nostiprināšana zemesgrāmatā.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas