E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14324
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
1
1

Biedrības valdes locekļa tiesības un pienākumi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. aprīlī, 2018
Marija

Esmu ievēlēta dzīvokļu īpašnieku biedrības valdē (valde sastāv no 5 locekļiem). No iepriekšējās valdes, kuras pilnvarojums beidzās 21. martā, tika atkārtoti ievēlēti 3 valdes locekļi, tai skaitā valdes priekšsēdētāja, kura jauno valdi nereģistrē. Jaunajiem valdes locekļiem nav pieejams kopsapulces protokols, lai iesniegtu dokumentus UR. Kā rīkoties, lai jaunā valde tiktu reģistrēta?

A
atbild:
27. augustā, 2018

No Jūsu aprakstītās situācijas secināms, ka valdes sēdes protokols vienīgajā eksemplārā atrodas pie valdes priekšsēdētājas, kura nereģistrē izmaiņas biedrības amatpersonu sastāvā.

Šādā situācijā būtu jāizvērtē, vai minēto protokolu vai tā norakstu (izrakstu) nav iespējams iegūt (izprasīt) no citiem pašreizējās valdes locekļiem. Ja tas nav iespējams, iesakām nosūtīt uz biedrības juridisko adresi pieteikumu par biedrības biedru kopsapulces sēdes protokola izraksta (noraksta) izsniegšanu. Pieprasījums jānosūta ierakstītā pasta sūtījumā.

Ja arī pēc šāda pieprasījuma saņemšanas Jūsu pieprasītie dati Jums netiks izsniegti, iesakām sniegt prasību tiesā par biedrības valdes sastāva maiņu, cita starpā lūdzot tiesu izprasīt no biedrības pierādījumus par kopsapulcē pieņemto lēmumu. Tiesā kā Jūsu prasījuma pamatojumu saskaņā ar Civilprocesa likuma 105. pantu Jums ir tiesības izmantot arī liecinieku liecības (piesakot tiesai attiecīgu lūgumu par liecinieku aicināšanu uz tiesas sēdi nopratināšanai).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas