E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13927
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Pedagogu profesionālā pilnveide un bērna kopšanas atvaļinājums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2018
Boriss

Labdien! Jautājums par pedagogu profesionālās kompetences pilnveidi. Kārtībā ir teikts, ka vispārējās izglītības un profesionālās izglītības, tai skaitā profesionālās ievirzes, kā arī interešu izglītības pedagogs ir atbildīgs par savas profesionālās kompetences pilnveidi, kuru veic triju gadu laikā ne mazāk par 36 stundām un plāno sadarbībā ar tās izglītības iestādes vadītāju, kurā pedagogs veic pedagoģisko darbību. Vai 3 gadi un 36 stundas saglabājas, ja pedagogs ir bērna kopšanas atvaļinājumā? Paldies!

A
atbild:
09. aprīlī, 2018
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, sabiedrisko attiecību speciāliste

Prasība par 36 stundu profesionālās kompetences pilnveides kursu apgūšanu trīs gadu laikā noteikta Ministru kabineta noteikumu Nr. 662 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 7. punktā, kur paredzēts, ka profesionālās kompetences pilnveide tiek īstenota sadarbībā ar tās izglītības iestādes vadītāju, kurā pedagogs veic pedagoģisko darbību.

Tā kā bērna kopšanas atvaļinājuma laikā pedagoģiskā darbība netiek veikta, tas neiekļaujas minētajā trīs gadu periodā. Tas nozīmē, ka trīs gadu periodu kopā veidos laiks, kas pagājis no iepriekšējiem profesionālās kompetences pilnveides kursiem līdz bērna kopšanas atvaļinājumam, un laiks pēc bērna kopšanas atvaļinājuma beigām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas