E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13522
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
3
3

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi Rīgā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. janvārī, 2018
zoja geraskina

No 2017. gada maija esmu pensionāre. Esmu vientuļa pensionāre. Vai man 2018. gadā pienākas zemes nodokļa atvieglojums? Esmu rīdziniece.

A
atbild:
05. janvārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli” pašvaldībai paredzētas tiesības piešķirt nodokļa atvieglojumus nodokļa maksātājiem. Pašvaldība saistošajos noteikumi konkrēti nosaka, kādi atvieglojumi kurām iedzīvotāju grupām ir paredzēti.

Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 198 “Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rīgā” ir uzskaitītas daudzas iedzīvotāju grupas, kurām tiek samazināts nekustamā īpašuma nodoklis. Vientuļam pensionāram ir paredzēts atvieglojums 90% apmērā par mājokli un tam piekritīgo zemi.

Vientuļš pensionārs šo saistošo noteikumu izpratnē ir persona, kurai nav laulātā, pilngadīgu bērnu un nav pilngadīgu personu, ar kurām ir kopīga deklarētā dzīvesvieta.

Ar pieteikumu nodokļa atvieglojuma saņemšanai jāvēršas Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvaldē. Tās adrese: Rīga, Terēzes iela 5. Informatīvais tālrunis: 80000850 (bezmaksas). E-pasta adrese: pip@riga.lv.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 243 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas