E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13221
Lasīšanai: 2 minūtes

Skaistumkopšanas semināru vadīšana

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. novembrī, 2017
Viktorija

Labdien! Man ir skaistumkopšanas salons, gribu šeit veikt seminārus (par manikīru, dizainu utt.), esmu ieguvusi diplomu Krievijā par to, ka man ir tiesības mācīt citus cilvēkus (ka esmu instruktors). Kas man jādara, lai es varētu izsniegt sertifikātus uz sava vārda par noklausīto meistarklasi? Paldies!

A
atbild:
27. decembrī, 2017
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, Licencēšanas un reģistru departamenta vecākā eksperte

Semināru vadīšanu skaistumkopšanas salonā var uzskatīt par pieaugušo neformālo izglītību, un tās īstenošanai ir jāsaņem licence pašvaldībā, kurā atrodas skaistumkopšanas salons.

Informācija par kārtību, kādā licences pieaugušo neformālajai izglītībai izsniedz Rīgā, atrodama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē.

Pēc licences saņemšanas semināra vadītājs var izsniegt sertifikātu. Šāds sertifikāts nav valsts atzīts izglītības dokuments, un semināru apmeklētāji iegūtās zināšanas varēs izmantot tikai savā turpmākajā darbā vai savām personiskajām vajadzībām.

Tomēr jāuzsver, ka Latvijā pedagoģisko darbību pilnvērtīgi var īstenot tikai personas, kas ieguvušas pedagoga kvalifikāciju un strādā vai nu reģistrētā izglītības iestādē, vai ieguvušas pedagoga privātprakses uzsākšanas sertifikātu Izglītības kvalitātes valsts dienestā. Lai iegūtu šādu sertifikātu, būs jāiesniedz pedagoga izglītību un kvalifikāciju apliecinošs dokuments. Savukārt ārvalstīs iegūtam izglītības dokumentam jāveic diploma vai kvalifikācijas atzīšanas process. Sīkāku informāciju var atrast Akadēmiskās informācijas centra tīmekļa vietnes sadaļā “Ārvalstīs iegūtas profesionālās kvalifikācijas atzīšana Latvijā”.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas