E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4672
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Par ūdens patēriņa aprēķinu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūnijā, 2014
Inna Moisejeva

В связи с болезнью, не давала показания воды по счетчикам, но исправно оплачиваю счета. В этом месяце мне начислили 101 куб воды - якобы за весь дом. Неужели я должна платить - хоть я столько воды не тратила. Что делать?

A
atbild:
03. jūlijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ūdens daudzuma aprēķinu un tā pamatojumu jālūdz izskaidrot mājas pārvaldniekam. 

Ministru kabineta noteikumos Nr.1013  “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” noteikts, kā sadala ūdens patēriņa starpību atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam starp šādiem dzīvokļu īpašniekiem (ja tādi ir dzīvojamā mājā):

  • kuri nav iesnieguši informāciju par ūdens skaitītāja rādījumu vismaz trīs mēnešus pēc kārtas;
  • kuru atsevišķajos īpašumos ūdens patēriņa skaitītāji nav uzstādīti;
  • kuri atkārtoti nav ļāvuši pārvaldniekam veikt savā dzīvokļa īpašumā esošo ūdens patēriņa skaitītāju pārbaudi, ja pārvaldnieks par šādas pārbaudes veikšanu rakstiski paziņojis vismaz nedēļu iepriekš, nosūtot paziņojumu uz dzīvokļa īpašumu, kurā plānota skaitītāju pārbaude;
  • kuru dzīvokļa īpašumā esošo ūdens patēriņa skaitītāju pārbaudē konstatēts, ka ūdens patēriņa skaitītāji ir bojāti, tie nav noplombēti, to plombējums ir bojāts vai tie nav verificēti triju mēnešu laikā pēc verificēšanas termiņa beigām. 

Ja prombūtnes dēļ dzīvokli neizmanto neviena persona un dzīvokļa īpašnieks nevar iesniegt informāciju par ūdens skaitītāja rādījumu, dzīvokļa īpašnieks par to iepriekš informē pārvaldnieku. 

Ja dzīvokļa īpašnieks nav iesniedzis informāciju par ūdens skaitītāja rādījumu vai nav informējis par prombūtni, pārvaldnieks aprēķina ūdens patēriņu atsevišķajam īpašumam, ņemot vērā konkrētā atsevišķā īpašuma vidējo ūdens patēriņu par pēdējiem trim mēnešiem, bet ne ilgāk kā trīs mēnešus pēc kārtas. 

Šie nosacījumi ir piemērojami līdz dienai, kamēr dzīvokļu īpašnieki māju nav pārņēmuši savā valdījumā un kamēr nav vienojušies par citu kārtību, kā tiek noteikta katra īpašnieka apmaksājamā daļa par saņemto pakalpojumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas