DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pašvaldībām pieejams ES fondu finansējums atkritumu dalītās vākšanas attīstībai 

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlases otro kārtu, aicinot pašvaldības pieteikties Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstam, lai investētu līdzekļus dalītās atkritumu vākšanas sistēmas attīstībā. Pieejamais Kohēzijas fonda (KF) finansējums – divi miljoni eiro. 

KF finansētu projektu īstenošanai aicinātas pieteikties pašvaldības, to kapitālsabiedrības un iestādes, kuras ar ES fondu atbalstu varēs attīstīt atkritumu dalītās savākšanas infrastruktūru, veicot šķiroto atkritumu vākšanas laukumu un sadzīves atkritumu dalītās vākšanas punktu izveidi, un īstenot arī sabiedrības izglītošanas un vides apziņu veicinošus pasākumus. 

Plānots, ka šīs Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātās ES fondu programmas projektu īstenošanas rezultātā šķiroti savākto atkritumu daudzums sasniegs 4 750 tonnas gadā. 

No KF tiks finansētas līdz 85 % projekta kopējo attiecināmo izmaksu. Otrajā atlases kārtas īstenošanai pieejamais KF finansējums ir 2 000 000 eiro. 

Projektu atlases dokumentācija publicēta CFLA tīmekļvietnē. Projekta iesniegumus CFLA pieņems līdz 2025. gada 15. janvārim. 

ES fondu atbalsts paredzēts ES kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 2.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Pārejas uz aprites ekonomiku veicināšana" 2.2.2.2. pasākuma "Atkritumu dalītā vākšana" pirmās kārtas ietvaros. 

Informācija par visām projektu atlasēm pieejama CFLA tīmekļvietnes sadaļā “Programmas”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI