DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pašvaldībām pieejams ES fondu finansējums  ieguldījumiem uzņēmējdarbības infrastruktūrā 

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir atkārtoti izsludinājusi atklātu projektu atlasi par Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu pašvaldībām,  lai attīstītu infrastruktūru un piekļūstamību uzņēmējdarbības teritorijās. Pieejamais Taisnīgas pārkārtošanās fonda (TPF) finansējums – gandrīz 12 miljoni eiro. 

Šis ir otrais uzsaukums Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM)  izstrādātajā ES fondu programmā. Tā izveidota, lai  attīstītu uzņēmējdarbības publisko infrastruktūru, mazinot negatīvas sociālekonomiskās sekas reģionos, kurus pāreja uz klimatneitrālu ekonomiku ietekmējusi visvairāk. 

Otrā uzsaukuma ietvaros pieejamais TPF finansējums ir 11 884 003 eiro. Finansējuma sadalījums reģioniem: 

  • Kurzemes statistiskā reģiona projektu īstenošanai – TPF  finansējums 5 758 404 eiro; 
  • Zemgales statistiskā reģiona projektu īstenošanai – TPF finansējums 657 278 eiro; 
  • Vidzemes statistiskā reģiona projektu īstenošanai – TPF finansējums 423 054 eiro; 
  • Latgales statistiskā reģiona projektu īstenošanai – TPF finansējums 5 045 266 eiro. 

Projektu atlasē iesniegumus var iesniegt Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales statistiskajos reģionos ietilpstošās pašvaldības, šo pašvaldību iestādes vai kapitālsabiedrības, kā arī speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes. No katras pašvaldības var iesniegt ne vairāk kā divus projektus, katrā projektā plānojot piesaistīt TPF atbalstu no 200 tūkstošiem līdz 5 miljoniem eiro. 

Projektu iesniegumus CFLA pieņem no š.g. 27. septembra līdz 2025. gada 14. februārim. Projektu atlases dokumentācija publicēta cfla.gov.lv.  

ES fondu atbalsts paredzēts VARAM izstrādātā ES kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 6.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Pārejas uz klimatneitralitāti radīto ekonomisko, sociālo un vides seku mazināšana visvairāk skartajos reģionos" 6.1.1.3. pasākuma "Atbalsts uzņēmējdarbībai nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstībai, veicinot pāreju uz klimatneitrālu ekonomiku"  ietvaros. 

Kā ziņots iepriekš, pirmajā uzsaukumā, kur projektu pieņemšana beidzās š.g. aprīlī, TPF atbalstam pieteicās 15 pašvaldības.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI