DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VUGD piedalīsies SIA „ Circle K Terminal & Transport Latvia” rīkotajās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācībās Rīgā 

Trešdien, 9. oktobrī, plkst. 11.00 SIA “Circle K Terminal & Transport Latvia”, Laivinieku ielā 7, Rīgā notiks vietējā līmeņa praktiskās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācības. Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus, kas noteikti uzņēmuma civilās aizsardzības plānā, kā arī ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā.  

Mācību scenārijs paredz, ka uzņēmuma teritorijā notiek benzīna noplūde no bojāta cauruļvada un tehniskas kļūmes dēļ nestrādā gāzu sensori. Līdztekus tiks izspēlēts, ka notikumā cieš viens no uzņēmuma darbiniekiem, kā arī pastāv bīstamās vielas noplūdes risks apkārtējā vidē.  

Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no SIA „Circle K Terminal & Transport Latvia”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Rīgas pašvaldības policijas, Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes, Valsts policijas, Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policijas, Valsts vides dienesta, SIA “G4S”, SIA “Neste Latvija” un SIA “Naftimpeks”. 

Mācību ietvaros uzņēmuma teritorija tiks ieslēgtas trauksmes sirēnas un darbinieku apziņošanas sistēma, kā arī pilsētas teritorijā būs novērojama speciālās tehnikas pārvietošanās ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku. Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu! 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI