DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar finanšu ministru pārrunā nākamā gada valsts budžetu 

4. oktobrī Rīgas pilī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu, lai pārrunātu 2025. gada valsts budžeta veidošanu, iecerētās nodokļu izmaiņas un to ietekmi uz pašvaldību budžetu.   

Sarunā Valsts prezidents pauda gandarījumu, ka nākamā gada valsts budžetā izdevies kā galveno prioritāti noteikt drošību, paredzot finansējumu arī iekšējās drošības stiprināšanai. “Esošajos ģeopolitiskajos apstākļos ir jāņem vērā, ka, stiprinot valsts drošību, mēs radām arī uzticamu vidi ārvalstu un vietējām investīcijām,” tikšanās laikā norādīja Valsts prezidents E. Rinkēvičs.   

Valsts budžeta un nodokļu izmaiņu kontekstā Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību veicināt reģionālo attīstību un pašvaldību finanšu noturību. “Darba vizītēs Latvijas novados redzams, ka pašvaldību finanšu situācija nereti ir neapskaužama. Lielā mērā tādēļ, ka netika paredzēti kompensējošie mehānismi, nosakot lielākas pašvaldību funkcijas vai pieņemot nodokļu vai citus lēmumus,” norādīja Valsts prezidents.  

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī aktuālo situāciju ar Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanu. Valsts prezidents aicināja ministru pievērst uzmanību Centrālās finanšu un līgumu aģentūras darbam, norādot, ka pašvaldībās un no uzņēmējiem izskan neapmierinošs vērtējums par esošo sadarbību.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI