DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Jauniešus aicina piedalīties kampaņas “Time to Move” pasākumos par iespējām Eiropā 

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) kopā ar Eiropas jaunatnes informācijas tīklu “Eurodesk” aicina jauniešus oktobrī piedalīties līdzdalību un starptautisko mobilitāti veicinošā kampaņā “Time to Move”. Latvijā to atklās piektdien, 4. oktobrī ar pasākumu “Gatavo dabā ar Erasmus+”, savukārt visu mēnesi notiks vairāk nekā 20 pasākumi dažādās Latvijas vietās. Kampaņa šogad tiek īstenota jau desmito gadu teju 30 Eiropas valstīs.  

“Time to Move” atklāšanas pasākumā 30 jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem no dažādiem Latvijas novadiem dosies pārgājienā uz Katlapu iezi Gaujas senlejā. Tur viņiem būs iespēja piedalīties ēdienu gatavošanā brīvā dabā kopā ar pavāru Renāru Purmali, kā arī aktivitātēs kopā ar “EuroPeers” jauniešiem uzzināt par bezmaksas mobilitātes iespējām Eiropas projektos. 

"Lai arī mūsdienās informācija par mobilitātes un brīvprātīgā darba iespējām ir viegli pieejama tiešsaistē, tās pārpilnība rada nepieciešamību atgriezties pie tiešas, personiskas jauniešu uzrunāšanas klātienē. Lai stāstītu jauniešiem par līdzdalības un apmaiņas projektiem, iniciatīvas “DiscoverEU” ceļošanas biļetēm un brīvprātīgā darba iespējām Eiropā, mēs dodamies pie jauniešiem reģionos un interesantā veidā cenšamies viņus iesaistīt neformālās izglītības projektos. Dalība mobilitātēs var būt nozīmīgs solis jaunieša izaugsmē, karjerā un personiskajā dzīvē," kampaņas nozīmi uzsver “Eurodesk” nacionālā koordinatore Arita Zvejniece. 

Kampaņas pasākumi oktobrī Latvijā 

Visa oktobra garumā dažādās Latvijas vietās notiks vairāk nekā 20 pasākumi, lai veicinātu jauniešu mobilitāti un līdzdalību: 

  • Kurzeme: pasākumu cikls “Kuršip Kurzeme” sāksies 8. oktobrī Talsos, ar turpinājumiem Kandavā (17. oktobrī), Skrundā un Kuldīgā (abi 18. oktobrī); 
  • Vidzeme: 25. oktobrī Madonā norisināsies orientēšanās spēle “Ieskrienam Eiropā”, kurā piedalīsies jaunieši no Gulbenes, Alūksnes, Madonas, Aizkraukles, Siguldas, Limbažu, Valmieras un Cēsu novadiem; 
  • Zemgale: jaunieši varēs apmeklēt pasākumus “Atver durvis uz ES Zemgalē” Bauskā (18. oktobrī), Vecumniekos (20. oktobrī), Jelgavas novada Brankās (23. oktobrī) un Jēkabpilī (26. oktobrī); 
  • Pierīga: pasākumi par programmām “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” notiks Jūrmalā (3. oktobrī), Sējā (10. oktobrī), Daugmalē (19. oktobrī) un Saulkrastos (30. oktobrī); 
  • Rīga: kampaņas ietvaros notiks vairākas aktivitātes un pasākumi, tostarp pasākums jauniešu centrā “Bambuss” (17. oktobrī), pārgājiens Mangaļsalā (22. oktobrī) un darbnīca par dabai draudzīgu dzīvesveidu centrā “Kaņieris” (2. novembrī). 

Aktivitātes un konkursi tiešsaistē 

Papildus klātienes pasākumiem, jauniešiem būs iespēja piedalīties starptautiskos vebināros, kas notiks četras ceturtdienas pēc kārtas, kur Eiropas jaunieši dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem par dalību dažādos jauniešu projektos. Tāpat notiks arī radošais T-kreklu dizaina konkurss, kur trīs labākie darbi tiks izdrukāti uz nākamā gada kampaņas kreklu kolekcijas. Jaunieši ir aicināti piedalīties arī “Eurodesk” Instagram izaicinājumos. 

Plašāku informāciju par visiem pasākumiem Latvijā un tiešsaistē, kā arī konkursa noteikumiem, var atrast kampaņas tīmekļvietnē: www.timetomove.eurodesk.eu/lv/. 

Par “Eurodesk” tīklu un kampaņu “Time to Move” 

“Eurodesk ir Eiropas jaunatnes informācijas tīkls, kas sniedz uzticamu informāciju un konsultācijas par mobilitātes iespējām visā Eiropā. “Eurodesk” darbojas 36 valstīs, un tā tīklā ietilpst vairāk nekā 3000 informācijas punkti un vēstnieki. Latvijā šis tīkls darbojas jau 20 gadus, un tajā iesaistītas vairāk nekā 30 organizācijas no visas Latvijas. 

Kampaņa “Time to Move” katru oktobri apvieno simtiem organizāciju vairāk nekā 30 valstīs, piedāvājot jauniešiem vairāk nekā 1000 pasākumus par bezmaksas mobilitātes iespējām un Eiropas vērtībām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI