DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Vairāk kā 140 sociālās jomas speciālisti apmeklēja seminārus par azartspēļu atkarības prevenciju  

Reģionālos seminārus Azartspēļu atkarība – prevencijas rīki un palīdzības iespējas šogad apmeklēja 146 sociālā darba profesionāļi. Pēdējais seminārs šonedēļ notika Rīgā, tajā piedalījās 38 sociālā darba speciālisti, kas strādā sociālajos dienestos, skolās un citās iestādēs Rīgā un Rīgas reģionā.  

“Iespēja tikties un runāt ar speciālistiem reģionos bija ļoti vērtīga pieredze, obligātie azartspēļu atkarības prevencijas rīki ir daļa no valsts uzraudzības pār licencēto azartspēļu nozari. Sarunās ar sociālā darba profesionāļiem mēs vēlreiz guvām pārliecību, ka nelegālās vietnes ir patiešām liela problēma ne tikai no ekonomikas viedokļa, tas ir liels izaicinājums cīņā ar azartspēļu atkarību. Nelicencētajās vietnēs nav iespējama kontrole no valsts puses, tajās nedarbojas pašatteikušos personu reģistrs un citi obligātie atkarības prevencijas rīki,” norāda Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas (IAUI) vadītāja Signe Birne. 

Semināru cikls šogad notika pirmo reizi un to rīkoja Krīžu un konsultāciju centrs Skalbes, Latvijas interaktīvo azartspēļu biedrība (LIAB), Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija (IAUI), kā arī Liepājas sociālā dienesta Atkarību profilakses centrs un biedrība Via Libertas. Semināri notika Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī, Liepājā un Rīgā. To ietvaros biedrības Skalbes valdes locekle, atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem koordinatore Santa Laimiņa – Rubene stāstīja par azartspēļu atkarības pazīmēm un atbalsta tālruņa darbības specifiku; IAUI vadītāja Signe Birne informēja par pašatteikušos reģistra darbību, savukārt inspekcijas psiholoģe Elīna Brila stāstīja par psihologa atbalsta iespējām un atkarības mehānismiem; Entain klientu apkalpošanas un atbildīgas spēles nodaļu vadītāja Marina Davidova runāja par atkarību prevencijas rīkiem legālo operatoru vietnēs un nelegālās spēles riskiem.  

“Interese par semināriem bija tiešām liela katrā no reģioniem. Sociālā darba speciālisti, kuri ikdienā strādā tostarp ar klientiem, kam ir atkarību problēmas, ne tikai uzklausīja lektorus, bet bija arī aktīvi dalībnieki. Jautājumu un atbilžu sesijas, dalīšanās profesionālajā pieredzē bija ne mazāk vērtīga, kā informācija, ko sniedza eksperti. Esam pateicīgi mūsu sadarbības partneriem un visiem lektoriem personīgi par atbalstu un katra individuālo ieguldījumu,” uzsver LIAB izpilddirektore Līga Līce. 

Biedrības Via Libertas vadītāja, RTU un LU lektore Madara Lapsa semināra dalībniekiem stāstīja par palīdzības iespējām un atveseļošanās resursiem personām ar azartspēļu spēlēšanas traucējumiem un viņu tuviniekiem. Savukārt Liepājas Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra brīvprātīgais darbinieks, mentors un personīgās izaugsmes treneris Guntis Ivanovskis iepazīstināja ar savu atkarības un atveseļošanās stāstu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI