DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Armands Krauze Moldovā piedalīsies lauksaimniecības konferencē un tiksies lauku uzņēmējiem

Zemkopības ministrs Armands Krauze no ceturtdienas līdz sestdienai, no 3. līdz 5. oktobrim, piedalīsies Moldovas Lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības ministrijas rīkotā lauksaimniecības konferencē un sadarbības veidošanas pasākumā “ES lauksaimniekiem” (EU 4 Farmers), lai dalītos Latvijas pieredzē, stājoties Eiropas Savienībā (ES) un esot ES sastāvā.

Konferencē, kas notiks neilgi pirms Moldovas referenduma1 par pievienošanos ES, ministrs A. Krauze izklāstīs iemeslus, kādēļ Latvijas un īpaši lauksaimnieku sabiedrības izvēle bija “par” pievienošanos ES. Lai Latvija kļūtu par ES daībvalsti, bija nepieciešami vairāk nekā deviņi gadi, un tas nebija ne viegls, ne vienkāršs process. Šogad Latvijas dalībai ES aprit 20 gadi, un Latvijas lauksaimniecība un mežsaimniecība ir strauji attīstījusies un kļuvusi par ES Kopējā lauksaimniecības politikas sastāvdaļu. Šo 20 gadu laikā Latvijas lauksaimniecības produkcijas eksporta vērtība ir pieaugusi 16 reizes, bet pievienotā vērtība – 3,5 reizes, savukārt mežsaimniecības eksports veido aptuveni 40% no kopējā eksporta apjoma. Bet galvenais mūsu valsts ieguvums ir Latvijas lauku kvalitātes uzlabošanās.

Vizītes laikā Moldovā ministrs A. Krauze tiksies arī ar Moldovas Lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības ministrijas darbiniekiem un lauksaimniekiem. Konferencē un ar to saistītajos pasākumos Moldovā piedalīsies arī Eiropas Komisijas lauksaimniecības komisārs Janušs Vojcehovskis (Janusz Wojciechowski) un ES dalībvalstu lauksaimniecības ministri, tostarp lauksaimniecības ministriju pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas.

1 Moldovā 20. oktobrī notiks konstitucionālais referendums par valsts pievienošanos ES

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI