DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Kooperatīva “Mežsaimnieks” valdes sastāvu papildina pieredzējušais nozares profesionālis Andris Insbergs

Latvijā lielākā meža īpašnieku kooperatīva “Mežsaimnieks” valdes sastāvā notikušas izmaiņas. Līdzšinējiem valdes locekļiem Mārim Dreijam un Andim Malējam no augusta pievienojies nozares profesionālis Andris Insbergs. A. Insbergs ir mežsaimniecības speciālists ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi teju visos meža apsaimniekošanas procesos, un kooperatīvs ir pārliecināts, ka iegūtās kompetences sniegs vērtīgu pienesumu kooperatīva attīstībā.

Kooperatīvam augot un attīstoties, ir pieaudzis gan biedru skaits, gan mežizstrādes apjoms, tāpēc, kā atzīst MPKS “Mežsaimnieks” valdes locekļi un padome, Andra Insberga zināšanas un būtiskā pieredze lieti noderēs, lai uzlabotu kooperatīva iekšējos procesus un celtu darbu izpildes kvalitāti.

“Andris ir ļoti zinošs nozares pārstāvis. Ņemot vērā viņa vadītāja pieredzi un prasmes procesu pilnveidē, esam pārliecināti, ka viņam būs būtiska nozīme kooperatīva tālākajā attīstībā. Gadu laikā Andris Insbergs ir veidojis un vadījis dažādus procesus, kas ir aktuāli kooperatīvam. Uzskatām, ka viņa pievienošanās kooperatīva vadības komandai stiprinās nepieciešamās kompetences, kas saistās ar mežizstrādi un tās procesiem,” skaidro padomes priekšsēdētājs Agris Punculs.

Jau kopš 2002. gada A. Insbergs strādājis AS "Latvijas valsts meži". Uzsākot darbu kā Apaļkoksnes piegādes struktūrvienības izpilddirektors, amata ietvaros organizējis mežizstrādes, transporta un pārdošanas procesus. Savukārt, pēdējos 10 gadus LVM bijis mežizstrādes izpilddirektors, kura atbildībā bija mežizstrādes procesu vadība un attīstība, kā arī pakalpojuma iepirkumu kontrole.

Šajā amatā 22 gadu laikā ir uzkrāta iespaidīga pieredze mežizstrādes procesu izveidē, uzraudzībā, kvalitātes kontrolē un pilnveidošanā, kā arī īpaša uzmanība veltīta sadarbībai ar pakalpojumu sniedzējiem, lai viņu kompetences un izpratne par veicamo darbu kvalitāti atbilstu noteiktiem standartiem, kas ir izšķiroši svarīgi meža apsaimniekošanas ciklā.

Svarīgi minēt, ka Andris Insbergs jau vairāk nekā astoņus gadus ir MPKS “Mežsaimnieks” biedrs, un 2017. gadā aktīvi darbojās kooperatīva padomē, tāpēc ar kooperatīva darbību saistītie procesi jaunajam valdes loceklim nav sveši. A. Insbergs ir pārliecināts, ka dalība kooperatīvā ir izcila iespēja meža īpašniekiem gan produktīvi apsaimniekot savu īpašumu, gan iegūt zināšanas un praktisku atbalstu meža apsaimniekošanā.

“Esmu gandarīts. ka man ir uzticēta iespēja pilnveidot kooperatīva darbības procesus ar mērķi nodrošināt kooperatīva biedru, meža īpašnieku, ieguvumus mežu apsaimniekošanā, un ticu, ka mana līdzšinējā darba pieredze, kas bijusi saistīta ar meža apsaimniekošanu, ļaus to veiksmīgi izdarīt,” stāsta A. Insbergs.

Par meža īpašnieku kooperatīvu “Mežsaimnieks”

Mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Mežsaimnieks” ir Latvijā lielākais saviem biedriem piederošs meža nozares kooperatīvs, kurā apvienojušies vairāk nekā 1000 privāto meža īpašnieku. MPKS “Mežsaimnieks” īsteno efektīvas un ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas prakses, nodrošinot pilnu meža apsaimniekošanas ciklu saviem biedriem. Tāpat organizācija sadarbojas ar dažādiem partneriem, lai veicinātu ilgtspējīgu mežsaimniecību, tai skaitā dabas aizsardzību.

Kooperatīva “Mežsaimnieks” statūti nosaka, ka uzņēmuma valde sastāv no 3 locekļiem, kurus uz 4 gadiem ieceļ Padome 5 locekļu sastāvā. “Mežsaimnieks” valdes sastāvā bez A. Insberga ir tās priekšsēdētājs Māris Dreija un loceklis Andis Malējs. Esošās valdes pilnvaras noslēdzas 2025. gada septembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI