DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Saeimas priekšsēdētāja Pakrojā piedalīsies Baltu vienības dienas pasākumā

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un parlamenta deputāti sestdien, 21.septembrī, piedalīsies Baltu vienības dienas svinīgajā pasākumā, kas šogad norisināsies Pakrojā, Lietuvā.

Pakrojā – Vienības laukumā – pulksten 12.00 Saeimas priekšsēdētāja un Lietuvas Seima priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena (Viktorija Čmilyte-Nielsen) atklās Baltu vienības dienas svinīgo pasākumu.

Pasākumā uzstāsies Latvijas un Lietuvas diplomātiskie kori, kā arī Pakrojas, Bauskas un Aizkraukles pašdarbības kolektīvi.

D.Mieriņai sestdien plānota tikšanās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju. Saeimas priekšsēdētājai arī paredzēts Pakrojas sinagogas un muižas apmeklējums.

2000.gadā Latvijas Saeima un Lietuvas Seims Baltu vienības dienu − 22.septembri − oficiāli noteica par atzīmējamu atceres dienu. Atgādinot par mūsu ciešajām saitēm ar lietuviešiem, šī diena ik gadu tiek svinēta kādā no Latvijas vai Lietuvas pilsētām.
Šī diena iedibināta, pieminot 1236.gada 22.septembrī notikušo Saules kauju, kurā zemgaļu un žemaišu spēki sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI