DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Balso par velosipēdistam draudzīgu uzņēmēju!

Valmieras novada pašvaldība aicina iedzīvotājus no 20. līdz 27. septembrim balsot par velosipēdistam draudzīgiem darba devējiem un uzņēmumiem Valmieras novadā.

Lai izceltu pozitīvos piemērus – darba devējus un uzņēmējus, kam rūp darbinieku un apmeklētāju veselīgs dzīvesveids, kā arī videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošana – Valmieras novada pašvaldība aicina balsot par savu darba devēju vai uzņēmumu, kas pelnījis novērtējumu. Balso, ja Tavs darba devējs ir nodrošinājis nepieciešamos apstākļus, lai Tu ikdienā varētu doties uz darbu ar velosipēdu. Balso par uzņēmumu – veikalu vai pakalpojumu sniedzēju –, kas nodrošina ērtu tā apmeklēšanu ar velosipēdu.

Lai balsotu, nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu, norādot uzņēmuma nosaukumu un iemeslu, kādēļ iesaki uzņēmēju saņemt novērtējumu. Balsojumi tiks pieņemti līdz 27. septembra plkst. 14.00. Pēc balsojuma noslēguma iesniegtie pieteikumi tiks apkopoti un uzņēmēji saņems apliecinājumus par iegūto novērtējumu. Pieteikuma anketa pieejama šeit.

Balsojums par velosipēdam draudzīgu uzņēmumu Valmieras pilsētas pašvaldībā norisinājās jau 2019. gadā, kad apbalvojām gandrīz 20 uzņēmējus. Šogad gaidām pieteikumus visā novadā!

Savukārt sestdien, 21. septembrī, aicinām automašīnu atstāt mājās un izbaudīt dienu bez automašīnas! Dodies garā pastaigā vai pārgājienā, pa ceļam novērtējot, kā mainās daba, iestājoties rudenim. Dodies velobraucienā ar draugiem un ģimeni un iepazīsti Valmieras novadu vai arī izmanto citus mikromobilitātes pārvietošanās veidus. Izaicini sevi un atstāj automašīnu sestdien mājās!

Aktivitātes tiek īstenotas Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros, kas šajā gadā norisinās no 16. līdz 22. septembrim. Balsojums “Velosipēdistam draudzīgs uzņēmējs” norisinās Ilgtspējīgu pašvaldību nedēļas 2024 ietvaros, kas Latvijā organizēta pirmo reizi, tās norise no 20. līdz 29. septembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI