DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmieras pilsētas maršrutu autobusos brauc kopā ar stāstniekiem!

Reizēm pat nepamanām, cik daudz stāstu dzīvo kopā ar mums. Ik pa laikam tie kļūst skaļāki, kad tribīnēs izskan “stāv pāri visam Valmiera”, vai medaļas spožumā, kad apzināmies, ka neatlaidīgs darbs var aizvest līdz Latvijai pirmajai olimpiskajai medaļai, bet noteikti tie turpina dzīvot ģimenēs no paaudzes paaudzē, veidojot Valmieru tādu, kāda tā ir šodien. Un nav no svara, cik stāsts liels, skaļš vai spožs, tas kādam ir īpašs. Aicinām dažus stāstus noklausīties, Valmieras pilsētas maršrutu autobusos klātienē satiekot vēsturnieci Ingrīdu Zīriņu, skolotāju un gidi Inetu Amoliņu un stāstnieci Agitu Lapsu.

Ceturtdiena, 19. septembris

Dodoties plkst. 11.05 no pieturas “Kultūras centrs” ar 6. maršruta autobusu uz staciju, pēc tam uz Kocēniem un atpakaļ (stāstījuma noslēgums plkst. 12.10 pieturā “Kultūras centrs), aicinām noklausīties Ingrīdas Zīriņas stāstījumu par rakstnieku Pāvilu Rozīti, kuram šogad 135. gadadiena. Viens no viņa zināmākajiem darbiem ir romāns “Valmieras puikas”, kas vēsta par dzīvi Valmierā pirms vairāk nekā 120 gadiem – kādu Valmieru, tās cilvēkus un notikumus pieredzēja Pāvils Rozītis.

Dodoties plkst. 16.22 no pieturas “Banka” (netālu no sporta un aktīvās atpūtas parka “Mežs”) ar 3. maršruta autobusu uz Jāņa Daliņa stadionu un pēc tam uz Kocēniem (stāstījuma noslēgums pieturā “Kocēni” plkst. 17.02), aicinām noklausīties Inetas Amoliņas stāstījumu par izcilo soļotāju, Latvijai pirmās olimpiskās medaļas ieguvēju, valmierieti Jāni Daliņu, kuram šogad 120. gadadiena. Viņam piemita neiedomājama fiziskā izturība un mērķtiecība – kamēr citi diendusā, Jānis Daliņš turpināja katru mirkli izmantot soļošanas treniņiem, sporta zāle viņam bija tīrumi un meži. Taču viņš vienmēr uzsvēra, ka vispirms ir zemnieks, tikai pēc tam sportists. Neskatoties uz talantu un sasniegto, Jānis Daliņš līdzcilvēkus apbūra ar savu vienkāršību, darbīgumu un gaišo skatu uz dzīvi. Aicinām uzzināt vairāk stāstījumā.

Piektdiena, 20. septembris

Arī piektdien, dodoties plkst. 11.05 no pieturas “Kultūras centrs” ar 6. maršruta autobusu uz staciju, pēc tam uz Kocēniem un atpakaļ, aicinām noklausīties Ingrīdas Zīriņas stāstījumu par rakstnieku Pāvilu Rozīti.

Dodoties plkst. 12.12 no pieturas “Vidzemes Augstskola” ar 6. maršruta autobusu uz staciju, pēc tam uz Kocēniem un atpakaļ (stāstījuma noslēgums plkst. 13.17 pieturā “Vidzemes Augstskola”), kā arī šajā pašā maršrutā plkst. 14.36 no pieturas “Vidzemes Augstskola” (stāstījuma noslēgums pieturā “Vidzemes Augstskola” plkst. 15.46), aicinām noklausīties Agitas Lapsas stāstījumu par Valmieru. Agitas Lapsas bagātīgo stāstu krātuvi veidojis gan darbs novadpētniecībā, gan vietvārdu apzināšanu, gan klātienes sarunas ar iedzīvotājiem, viņu stāstījumu saglabājot. Atmiņas par darba dzīvi, par bērnību, par kādiem notikumiem ir nenovērtējams devums, kas palīdz ieraudzīt, ka vēsture ir dzīva.

Šī ir Eiropas Mobilitātes nedēļa, kuras laikā atgādinām par iespēju biežāk izvēlēties sabiedrisko transportu, tādējādi samazinot emisiju un piesārņojuma apjomu. Valmieras pilsētas maršrutos kursē desmit hibrīdautobusi, divi elektroautobusi, kā arī mikroautobusi. Līdz šī gada augustam ar Valmieras pilsētas maršrutu autobusiem braukuši 636 000 pasažieru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI