DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

AF atbalstu procesu modernizācijai saņems septiņi mediju uzņēmumi

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir pabeigusi projektu pirmreizējo vērtēšanu par Atveseļošanas fonda (AF) atbalstu mediju nozares uzņēmumiem, veicinot to digitālo transformāciju un darbības pielāgošanu mūsdienu tendencēm digitālajā vidē. Par mērķim paredzēto finansējumu – 3,7 miljoniem eiro – varēs īstenot septiņus projektus.

Kā ziņots iepriekš, mediju nozares uzņēmumi izrādījuši izteikti lielu interesi par finansējuma piesaisti: CFLA saņēma 30 projektu iesniegumus, kur plānotie AF ieguldījumi - 12 219 810 eiro - vairāk nekā trīskārt pārsniedza pieejamo atbalstu 3 700 000 eiro apmērā. Projekti tika vērtēti konkursa kārtībā. Atbalsta saņemšanai tiek virzīti pieci projekti, kuri saņēma maksimālo punktu skaitu projektu iesniegumu kvalitātes kritērijos, kā arī divi projekti, kuri rindojumā bija nākamie un guva priekšroku, jo tos paredzēts īstenot plānošanas reģionā ar mazāko reģionālo iekšzemes kopproduktu uz vienu iedzīvotāju – Kurzemē.

Šie septiņi projekti atlases rezultātā ir saņēmuši apstiprinājumu ar nosacījumiem. Ja projektu iesniedzēji nosacījumus izpildīs, tie saņems gala apstiprinājumu un varēs īstenot projektus ar AF atbalstu.

AF finansējumu varēs izmantot mediju uzņēmumu ražošanas procesu digitalizācijai: digitālo risinājumu, auditorijas pētījumu, aparatūras, sensoru, iekārtu, programmatūras, programmatūras licenču un informācijas tehnoloģiju infrastruktūras izstrādes, iegādes, uzstādīšanas un pielāgošanas izmaksu segšanai.

Mediju uzņēmumi – gan juridiskas, gan fiziskas personas, kas reģistrētas kā plašsaziņas līdzekļi -  varēja  iesniegt projektu iesniegumus līdz š.g. 27. jūnijam.  Projektu atlases dokumentācija pieejama cfla.gov.lv, turpat tiks publicēta informācija par apstiprinātajiem projektu iesniegumiem. Projektu īstenošana finansējuma saņēmējiem būs jāpabeidz līdz 2026. gada 30. jūnijam. Šobrīd atbalstam virzītie projekti  atbilstoši projektu iesniegumos norādītajam nodrošina investīcijas ietvaros paredzētā sasniedzamā rādītāja “Izveidotas digitālās platformas vai digitālie risinājumi” izpildi, pat pārpildot to trīskāršā apmērā.

Kultūras ministrijas izstrādātā AF programma iecerēta, lai modernizētu mediju nozares uzņēmumu procesus,  tādējādi veicinot vietējā mediju satura veidotāju ilgtspēju, saglabājot plurālistisku mediju tirgu un stiprinot noturību pret dezinformāciju.

Atbalsts paredzēts Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna jeb AF ietvaros: 2.2. reformu un investīciju virziena "Uzņēmumu digitālā transformācija un inovācijas" 2.2.1.5.i. investīcijas "Mediju nozares uzņēmumu digitālās transformācijas veicināšana" pasākumā "Mediju nozares uzņēmumu procesu modernizēšana".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI