DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts kontrole Baltijas forumā dalās pieredzē par risku pārvaldību revīziju plānošanā un sadarbību ar Saeimu un NVO

Valsts kontroles delegācija ir atgriezusies no Viļņas, kur piedalījās trešajā Baltijas valstu augstāko revīzijas iestāžu forumā, ko šoreiz organizēja Lietuvas valsts kontrole. Šogad forumā galvenā uzmanība tika pievērsta Starptautiskās Augstāko revīzijas iestāžu organizācijas (INTOSAI) 12 principiem, kas definē augstāko revīzijas iestāžu nozīmi un sniegto labumu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Valsts kontrolieris Edgars Korčagins forumā uzstājās ar prezentācijām par risku pārvaldību revīziju plānošanas posmā, izceļot, metodes, lai analizētu un noteiktu augsta riska jomas revīzijās, kā arī par sadarbību ar parlamentu un Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisiju.

“Revīziju darbs ir nemitīgi pilnveidojams, tāpēc augstākajām revīzijas iestādēm ir jāreaģē uz mainīgo vidi un jauniem riskiem, kā arī regulāri jāapmainās ar informāciju par darba metodēm. Šāds forums Baltijas valstu līmenī norisinās jau trešo gadu, un vienmēr no tā ir pārvestas jaunas idejas turpmākajam darbam,” norāda Valsts kontrolieris Edgars Korčagins.

Savukārt Valsts kontroles padomes locekle Maija Āboliņa dalījās labajā praksē sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām – metodēm un ieguvumiem, kā arī par revīziju rezultātu komunikāciju un revīziju darba ietekmes palielināšanu. Bet Valsts kontroles revidenti dalījās ar pieredzi par veiktajām revīzijām saistībā ar zaļā kursa īstenošanu.

Forumā E. Korčagins pasniedza Valsts kontroles Atzinības rakstu Lietuvas Augstākās revīzijas iestādes Sektora vadītājai Plānošanas un ietekmes departamentā Aurelijai Brukštutei (Aurelija Brukštutė) par izcilu ieguldījumu Latvijas Republikas Valsts kontroles mērķu sasniegšanā.

A. Brukštutei ir bijusi cieša sadarbība ar Valsts kontroli, īpaši EUROSAI pašvaldību revīziju darba grupas ietvaros, aktīvi īstenojot sadarbību starp augstākajām revīzijas iestādēm ar pašvaldību revīzijām aktuāliem jautājumiem, problēmām, risinājumiem, pieredzes apmaiņu.

Jau vēstījām, ka šī gada maijā Valsts kontrole pārņēma pilnvaras no Lietuvas Augstākās revīzijas iestādes turpmākos trīs gadus vadīt Eiropas Augstāko revīzijas iestāžu organizācijas (EUROSAI) Pašvaldību revīziju darba grupu.

Baltijas valstu augstāko revīzijas iestāžu forums notiek kopš 2022. gada. Tas tika izveidots kā platforma ilgtermiņa sadarbībai starp Igauniju, Latviju un Lietuvu, lai dalītos zināšanās un pieredzē, kā arī apspriestu un risinātu aktuālākās problēmas un izaicinājumus.

Latvijas Republikas Valsts kontroles starptautiskā sadarbība:

  • vada augstāko revīzijas iestāžu starptautiskās organizācijas INTOSAI reģionālās organizācijas EUROSAI Pašvaldību revīziju darba grupu, darbojas ES dalībvalstu augstāko revīzijas iestāžu un Eiropas Revīzijas palātas sadarbības platformā – Kontaktu komitejā, kā arī darbojas kā starptautisku organizāciju revidents
  • nodrošina dalību un sniedz profesionālu ieguldījumu INTOSAI un EUROSAI starptautiskajās darba grupās un INTOSAI Finanšu revīzijas standartu izstrādes apakškomitejā; 
  • sniedz attīstības u.c. veida atbalstu citu valstu augstākajām revīzijas iestādēm profesionāls, augsti kvalificēts un pieredzes bagāts konsultants publiskā sektora revīziju jomā.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI