DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Eiropas mobilitātes nedēļas izskaņā norisināsies Rīgas Tvīda brauciens 

Pēc vairāku gadu pārtraukuma 21. septembrī Rīgas ielās atgriezīsies viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas velo kultūrā - Tvīda brauciens, kas šogad atzīmē 15 gadu jubileju. Pasākums norisināsies Eiropas mobilitātes nedēļas izskaņā, aicinot rīdziniekus un pilsētas viesus uzvilkt klasiskus, retro stila tērpus, sapucēt savus velosipēdus un kopīgā braucienā izbaudīt Rīgas ielas un pilsētas skaistākās vietas.  

Šogad, popularizējot velo braukšanu kā vienu no mobilitātes veidiem pilsētvidē, Tvīda brauciens sadarbībā ar Rīgas pašvaldību norisināsies Eiropas mobilitātes nedēļas laikā, turklāt jau otro gadu brauciens vairs nav vien velosipēdu parādes brauciens, bet tas mijiedarbojas par labdarības kustību. 

Latvijas Veclaiku divriteņu kluba dibinātājs un Latvijas Tvīda brauciena idejas autors Toms Ērenpreiss norāda, ka Tvīda brauciena sākotnēji radās, lai veicinātu velokultūras attīstību un daudzinātu Latvijas velosipēdu ražotāju vēsturiskos panākumus, taču pēdējos gadus brauciens ir iespēja atbalstīt un veicināt labus darbus. “Nevienam vairs nav jāpierāda, ka ar velosipēdu pārvietoties ir stilīgi un forši, tādēļ Tvīda brauciens ir nobriedis kļūt par labu darbu veicināšanas pasākumu aicinot būt ne tikai par dalībnieku, bet arī līdzdalībnieku kustībā “Nav bērnības bez velosipēda”. Attiecīgi ar līdzdalību šajā brauciena katrs dalībnieks palīdzēs vākt līdzekļus, lai bērni, kuriem nav tā paveicies tiktu pie velosipēda". 

Arī šogad, ieskandinot Tvīda braucienu, sadarbībā ar Žaņa Lipkes memoriāla “Drosmes māju” 14. un 15. septembrī norisināsies īpašas labdarības velodarbnīcas SOS ciematu bērniem, kurās bērni kopā ar speciālistiem rūpīgi salabos 15 velosipēdus, kuri pēc tam paliks bērniem. 

“Aicinu ikvienu gan lielu, gan mazu piedalīties Tvīda braucienā. Velobraukšana rada pozitīvas emocijas, uzlabo veselību un atstāj vismazāko nospiedumu uz klimatu. Tvīda brauciens ir kā velo svētki gan tā dalībniekiem, gan cilvēkiem, kas to vēro no malas. Ceru, ka Tvīda brauciens sekmēs gana prieku, gan cieņpilnu attieksmi starp satiksmes dalībniekiem,” aicina Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājas Inese Andersone. 

Šogad Tvīda maršruts sāksies Vidzemes tirgū. Brauciena maršruts vedīs caur Grīziņkalnu, Ģertrūdes ielu, Vecrīgu, Uzvaras un Arkādijas parkiem un noslēgsies Āgenskalna tirgū. 

Par Tvīda brauciena sākuma un beigu punktu ir izvēlēti tirgus laukumi, kas jau vēsturiski ir viena no iecienītākajām cilvēku pulcēšanās un kultūrvietām. 

Pasākuma programma: 

Sākot no plkst. 14 dalībnieki aicināti pulcēties Vidzemes tirgū, Brīvības ielā 90, kur norisināsies dažādas aktivitātes: dalībnieku reģistrācija, izklaidējošas aktivitātes, Erenpreiss Bicycles velo darbnīcā varēs veikt nelielus uzlabojumus savam velosipēdam, Ceļu satiksmes drošības direkcijas stendā būs iespējams veikt velosipēdu reģistrāciju, taču sabraukušos dalībniekus ar dejām uzmundrinās SwingDance.lv. 

Plkst. 16 tiks dots starts Tvīda braucienam, kas virzīsies pa maršrutu: Vidzemes tirgus – Tērbatas iela – Tallinas iela – Valmieras iela – Pērnavas iela (Grīziņkalna parks) – Jāņa Asara iela – Avotu iela – Bruņinieku iela – Tērbatas iela – Ģertrūdes iela – Skolas iela – Esplanāde – Reimersa iela – Bastejkalns – Smilšu iela – Doma laukums – Tirgoņu iela – Rātslaukums – Kaļķu iela – Akmens tilts – Uzvaras bulvāris – Slokas iela – Uzvaras parks – Arkādijas parks – Ojāra Vācieša iela – Māras dārzs (Māras dīķa parks) – Saules aleja – Mazā Nometņu iela – Bāriņu iela – Āgenskalna tirgus. 

Paredzēts, ka brauciens noslēgsies plkst. 17.30 Āgenskalna tirgū, Nometņu ielā 64. 

No plkst. 17.30 Āgenskalna tirgū būs muzikālais priekšnesums un dejas grupas “Rahu The Fool” pavadībā.   

Kā jau pēc katra brauciena, arī šogad dažādās nominācijās tiks apbalvoti izcilāko un daiļāko tērpu autori. 

Braucienā var piedalīties gan bērni, gan pieaugušie un jebkāda velosipēda īpašnieks. Dalība braucienā ir bez maksas. Tvīda brauciena norises laikā brauciena maršrutā būs īslaicīgi satiksmes ierobežojumi. Par satiksmes ierobežojumiem informācija tiks par ierobežojumiem ziņosim atsevišķi, tuvāk pasākuma norisei 

Rīgas Tvīda brauciens šogad tiek organizēts Eiropas mobilitātes nedēļas laikā. To organizē Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Erenpreiss Bicycles sadarbībā ar Rīgas pašvaldību. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI