DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

No 21. augusta apturēta naftas bāzes darbība Daugavpilī 

20. augustā, Valsts vides dienests (VVD) veica apsekošanu SIA “MIX OIL” un SIA “RMNS” naftas bāzēs, kas atrodas Vaļņu ielā 4N, Daugavpilī. Apsekošana tika veikta saistībā ar VVD izdotajiem lēmumiem par šo uzņēmumu naftas bāžu darbības apturēšanu, pamatojoties uz konstatētajiem pārkāpumiem - pārsniegto maksimāli pieļaujamo bīstamo vielu (dīzeļdegvielas) uzglabāšanas daudzumu un neatbilstošu darbības veikšanas atļauju, kā iepriekš VVD jau ziņojis. Savukārt šodien, 21. augustā, veikta naftas bāzēs esošo konstrukciju, tostarp armatūras un vārstu, daļēja plombēšana, ar mērķi nodrošināt atbilstību izdotajiem lēmumiem un apturēt uzņēmumu darbību, līdz tie saņems B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas.  

Apsekošanas laikā piedalījās abu uzņēmumu pārstāvji, kuri mutiski apliecināja savu gatavību turpmāk sadarboties ar VVD, tāpat uzņēmumi apņēmās apturēt naftas bāzes darbību līdz B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas saņemšanai. Tas ietver ķīmisko vielu un maisījumu ievešanas un sajaukšanas pārtraukšanu, kā arī apņemšanos 30 dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas izvest no naftas bāzes visas neiepakotās ķīmiskās vielas un maisījumus, lai novērstu to uzglabāšanu lielākos apjomos par 5 tonnām. 

Papildus tam, Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir informēts par naftas bāžu darbības apturēšanu un savas kompetences ietvaros lems par speciālās atļaujas (licences) akcīzes preču noliktavas turētāja darbībai ar naftas produktiem apturēšanas lietderību. 

VVD turpina uzraudzīt situāciju un nodrošināt, ka uzņēmumi pilnībā ievēro noteiktos vides aizsardzības pasākumus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI