DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Baltijas jūrā notiek starptautiskās militārās mācības “Baltic Bikini 2024” 

Publicitātes foto

No 31. jūlija līdz 1. augustam Pērnavas līcī Igaunijā jau 20. gadu norisināsies starptautiskās militārās mācības “Baltic Bikini 2024”. 

Militārajās mācībās piedalīsies Igaunijas, Latvijas un Lietuvas gaisa spēki, kā arī Igaunijas policija, robežsardze un krasta apsardze. Starptautisko militāro mācību mērķis ir trenēt cilvēku glābšanu no ūdens ar helikopteriem un nogādāt tos krastā.  

Šogad mācībās plānots piedalīties meklēšanas un glābšanas helikopteriem no visām trim Baltijas valstīm, veicinot sadarbību masu meklēšanas un glābšanas operāciju veikšanā. 

“Baltic Bikini” ir gadskārtējas mācības, kuras kopš 2004. gada rotācijas kārtībā notiek kādā no Baltijas valstīm. No 1999. gada līdz 2003. gadam šīs mācības notika Dānijā Baltijas valstu un Dānijas bruņoto spēku sadarbības programmas ietvaros. 2023. gadā šīs mācības notika Latvijā. 

Informācija par dienestu Gaisa spēkos – 26177817 un gaisaspeki@mil.lv, par profesionālo dienestu citās vienībās – tālrunis 1840, e-pasts – rekrutesana@mil.lv. 

Informācija par Gaisa spēkiem ir pieejama Gaisa spēku Facebook lapā @gaisaspeki, Instagram profilā @gaisa_speki un X kontā @gaisa_speki. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI