DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija projektā stiprinās spējas organizētās noziedzības apkarošanai

Valsts policija šī gada 16. jūlijā sāka īstenot Eiropas Savienības Iekšējās drošības fonda 2021.-2027. gada perioda projektu Nr. VP/IDF/2024/2 “Smagās, organizētās un pārrobežu noziedzības apkarošanas stiprināšana un sadarbības veicināšana ar iesaistītajām valstīm”.

Projekta pamatmērķis ir uzlabot Valsts policijas kapacitāti, padarot efektīvāku ar organizēto noziedzību saistītu noziedzīgo nodarījumu novēršanu un apkarošanu, tādējādi radot tiesiski drošu dzīves un ekonomisko vidi.

Lai to sasniegtu, projekta īstenošanas gaitā tiks stiprināta Valsts policijas struktūrvienību kapacitāte gan personāla zināšanu un prasmju ziņā, gan arī iestādes mūsdienīga materiāli tehniskajā aprīkojuma nodrošinājumā. Sadarbībā  ar Valsts policijas koledžu policijas amatpersonas paaugstinās savas zināšanas specifiskos jautājumos un sniegs praktiskās iemaņas, kuras nepieciešamas noziegumu novēršanā un atklāšanā.

Tāpat tiek plānots veikt pētījumu par narkotisko un psihotropo vielu aprites īpatnībām, kas savukārt sniegs priekštatu par to izplatības specifiku Latvijā un kalpos kā pamats turpmākām narkotiku apkarošanas aktivitātēm.

Savukārt Valsts policijas 2020. gadā uzsāktās iniciatīvas par starpvalstu pieredzes apmaiņu slepkavību izmeklēšanas jomā ietvaros tiks organizētas ikgadējās tikšanās, kuras sniegs iespēju dalīties ar informāciju par aktuālajiem sadarbības jautājumiem, progresīvāko izmeklēšanas metožu labās prakses piemēriem un nodrošinās jomas ekspertu tīkla uzturēšanu. Ārvalstu pieredzes izpēte ļaus iniciēt izmaiņas Latvijas likumdošanā, lai sauktu pie kriminālatbildības personas par noziedzīgas organizācijas izveidošanu, vadīšanu un piedalīšanos šajās organizācijās, kā arī sekmēs personu ieinteresētību sniegt informāciju, palīdzību vai arī liecības smagos vai sevišķi smagos kriminālprocesos vai lietās, kas saistītas ar organizēto noziedzību Latvijā un ārvalstīs.

Projekta Nr. VP/IDF/2024/2 “Smagās, organizētās un pārrobežu noziedzības apkarošanas stiprināšana un sadarbības veicināšana ar iesaistītajām valstīm” kopējais finansējums ir 1 922 000 euro, no tā Eiropas Savienības Iekšējās drošības fonda finansējums  1 441 500 euro, valsts budžeta finansējums 480 500 euro. Tā īstenošanas termiņš ir no 16.07.2024. - 30.06.2026.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI