DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU ar augstu absolventu nodarbinātību ierindojas Eiropas TOP20 augstskolu vidū 

10. jūlijā iznācis QS World University Eiropas reitings 2025, kurā Latvijas Universitāte (LU) ir ieguvusi 19. vietu absolventu nodarbinātības rādītājos. LU rādītājā ieguvusi 97.7 punktus no 100 un kopumā reitingā ieņem 267. vietu, apsteidzot 61% no reitingā iekļautajām 685 Eiropas augstskolām no 42 valstīm. 

QS Pasaules universitāšu reitingā Eiropā vērtētas vēl sešas Latvijas augstskolas un to vidū LU atzīta par līderi ne tikai nodarbinātības rezultātos, bet arī akadēmiskajā reputācijā, zinātnisko rakstu citējamībā, starptautiskajā zinātniskajā sadarbībā un ilgtspējā. Būtiski augstāki rezultāti nekā vidēji reģionā LU ir zinātnisko rakstu skaitā dažādās zinātņu nozarēs, zinātnisko rakstu citējamībā, studentu mobilitātē gan uz, gan no universitātes.  

“Augstais novērtējums ir apliecinājums LU diploma vērtībai. Absolventu nodarbinātība ir viens no svarīgākajiem studiju kvalitātes rādītājiem, tāpēc sadarbība ar nozari un darba devējiem, kā arī darba tirgus attīstības prognozēšana ir viena no Latvijas Universitātes prioritātēm. Mums ir svarīgi, lai mūsu absolventi dzīvē gūst panākumus un var realizēt savu potenciālu, tāpēc arī LU šī gada uzņemšanas kampaņas devīze skan – Sapņo drosmīgi!” uzsver LU rektors profesors Gundars Bērziņš 

Visas reitingā iekļautās universitātes vērtētas 12 rādītājos. Līdztekus minētajiem tiek vērtēta arī reputācija darba devēju vidū, studējošo skaits zinātņu nozarēs, starptautiskie zinātniskie rādītāji un starptautisko studentu dažādība.  

Eiropas mērogā QS reitings tiek veidots otro reizi un šogad reitingā iekļautas 10 jaunas augstskolas. Pagājušajā gadā LU tajā ieņēma 266. vietu.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI