DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Turība pievienojas Mārupes uzņēmēju biedrībai

Publicitātes foto

Stiprinot sadarbību ar uzņēmējiem un veicinot uzņēmējdarbības vides izaugsmi Pierīgā, Biznesa augstskola Turība šonedēļ pievienojusies Mārupes uzņēmēju biedrībai.

“Ņemot vērā augstskolas atrašanos vietu, Turība ir kā simbolisks biznesa zināšanu tilts starp Rīgas metropoli un uzņēmīgo Mārupes novadu, kurā jau ilggadēji veiksmīgi darbojas ļoti spēcīga uzņēmēju kopiena, apliecinot uzņēmēju spēju pozitīvi ietekmēt sava novada attīstību,” uzsver Biznesa augstskolas Turība valdes priekšsēdētājs Imants Bergs.

Viņš arī norāda, ka augstskola, kur biznesa domāšanas principi integrēti ikvienā studiju programmā un studiju saturs tiek veidots ciešā sasaitē ar nozares profesionāļiem un uzņēmējiem, varēs sniegt Mārupes uzņēmējiem papildu iespējas attiecībā uz zināšu pārnesi, kvalifikācijas paaugstināšanu un kompetenču izglītības nodrošināšanu novada izglītības iestādēs, kā arī citās sadarbības aktivitātēs.

Mārupes uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs Miks Lukstiņš: “Biedrība ir gandarīta savā pulkā uzņemt tik spēcīgu izglītības sistēmas pārstāvi kā Turība. Viens no mūsu galvenajiem biedrības sociālajiem projektiem ir izglītības programma “Skola dodas dzīvē - dzīve ienāk skolā”, kur Mārupes uzņēmēji skolās pasniedz daļu no ikdienas mācību stundām. Iepriekšējā mācību gadā programmas ietvaros Mārupē novadījām vairāk nekā 100 mācību stundas, un esmu pārliecināts, ka Turība mums palīdzēs šogad šos rekordus pārspēt. Arī mēs biedrībā daudz domājam, kā audzināt spriestspējīgu, kritiski domājošu, inteliģentu jauno uzņēmēju paaudzi, un šajā jomā Mārupes uzņēmēju un Turības vērtības saskan. Izskatās, ka ir izveidojušies gana daudz priekšnosacījumu, lai mūsu sadarbība būtu auglīga un ilgstoša."

Abi sadarbības partneri jau līdz šim paši aktīvi īstenojuši dažādus izglītības projektus Mārupes novada izglītības iestādēs, lai veicinātu jauniešos izpratni par uzņēmējdarbību un ar to saistītām tēmām. Tāpat uzņēmējiem ir iespēja izmantot augstskolas biznesa inkubatora iespējas.

Tā, piemēram, jau divus gadus Turības pasniedzēji Mārupes pamatskolā īstenoja izglītojošo nodarbību ciklu, kura ietvaros 5.-9. klases skolēni tika iepazīstināti ar dažādiem uzņēmējdarbības pamatiem un prasmēm, kas noderēs tālākai karjeras un personības pilnveidei. Šo projektu vadīja Turības absolvents, Uzņēmējdarbības vadības fakultātes pasniedzējs Kaspars Bernāns, kurš par šo aktivitāti šogad saņēma ar Biznesa augstskolas Turība Rektora balvu 2024.

“Turība sniedza savas zināšanas jauniešiem, lai iezīmētu kādam ceļu uz uzņēmējdarbību vai savu biznesu. Esam piesaistījuši labākos no saviem resursiem, lai turpinātu mūsu iesākto ceļu un nodrošinātu, ka jaunietis

no piektās līdz devītajai klasei iziet cauri piecām ar uzņēmējdarbību saistībām tēmām, un ļoti iespējams, ka tieši šīs tikšanās reizes būs kā rezultāts kādam jaunam uzņēmējam mūsu valstī,” uzsver Kaspars Bernāns.

Šogad no Mārupes novada arī Babītes vidusskola piedalīsies Turības izglītības projektā “Uzņēmējdarbības skola”, kur, tiekoties ar iedvesmojošām personībām un nozares profesionāļiem, iegūt zināšanas un praktiskās iemaņas dažādos uzņēmējdarbības aspektos.

Biedrība “Mārupes uzņēmēji” ir 2011. gadā dibināta sabiedriska organizācija, kuras mērķis ir veicināt sociāli ekonomisko aktivitāti un uzņēmējdarbības vides attīstību Mārupes novadā. Šobrīd ir vairāk nekā 70 biedru - novada uzņēmumi, kas darbojas teju visās tautsaimniecības nozarēs – tirdzniecībā, būvniecībā, profesionālo pakalpojumu jomā, ražošanā, loģistikas un transporta jomā un citās. Biedrība pārstāv savu biedru intereses valsts un pašvaldību līmenī, rūpējas par biedru izaugsmi un konkurētspējas veicināšanu, savstarpējo kontaktu veidošanu, kā arī finansiāli un intelektuāli atbalsta novada izglītības iestādes un rūpējas par jaunu uzņēmēju rašanos.

Par jaunu biedru uzņemšanu Mārupes uzņēmēju biedrībā tika lemts 3. septembrī valdes sēdē, kas notika tehnoloģiju uzņēmumā - SIA “Trodo”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI