DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 33 izsaukumus 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8. jūlija plkst. 6.30 līdz 9. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumu – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi. 

Šonakt plkst. 01.42 saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Medzes pagastu, kur dega elektrības vadi 0,005 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās trīs cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Plkst. 20.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Saulkrastu novada Sējas pagastu, kur dega vienstāva noliktava 450 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt blakus esošo angāru. Dzēšanas darbos piedalījās arī Inčukalna un Krimuldas brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst. 01.43 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 19.04 saņemts izsaukums uz Cēsu novada Vaives pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā dega dīvāns un sadzīves mantas 1 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās mājas iedzīvotāji bija izglābuši no piedūmotā dzīvokļa cilvēku un apdzēsuši liesmas. Izglābto cilvēku ugunsdzēsēji glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Tāpat no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki. Plkst. 19.53 ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 15.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Valmiermuižu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāvā, iespējams, gāzes noplūdes dēļ, noticis sprādziens, kā rezultātā dzīvokļa logiem izbiruši stikli. Dzīvoklī notika degšana, kā arī atradās cilvēks, kurš saviem spēkiem nevarēja izkļūt laukā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka VUGD Valmieras daļas amatpersona no dienesta brīvajā laikā ir izglābusi cilvēku, kurš notikumā cieta. Tāpat likvidēta degšana, kur dega sadzīves mantas 2 m2 platībā. Cietušais tika nodots NMPD mediķiem. No ēkas evakuējās kopumā 10 cilvēki.  Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja telpas, kā arī no eksplozijā cietušā dzīvokļa iznesa laukā gāzes balonu. Plkst. 15.58 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. 

Pusdienlaikā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Cēsu novada Drabešu pagastā, kur cilvēks, kāpjot lejā pa gravu, nokrita un saviem spēkiem vairs nevarēja izkļūt. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izveda no gravas un nodeva NMPD mediķiem. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega jumts, sodrēji ēkas dūmvadā, šķeldotājs, sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, zāle un trīs gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI