DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā, Daugavā, izglābti trīs cilvēki 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5. septembra plkst. 6.30 līdz 6. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi. 

Šonakt plkst. 02.35 saņemts izsaukums uz upi Daugava Rīgā, kur kuterim bija radušās tehniskas problēmas un cilvēki pašu spēkiem nevarēja nokļūt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji izglāba trīs cilvēkus, nogādājot viņus krastā, un plkst. 03.55 darbu notikumā noslēdza. 

Vakar plkst. 09.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Aizkraukles novada Aizkraukles pagastu, kur bija notikusi autobusa un vieglās automašīnas sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja iespiestu cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Pirms VUGD ierašanās no autobusa evakuējās 14 cilvēki. Notikuma vietā tika atvienotas akumulatoru klemmes, sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 11.03 darbs ceļu satiksmes negadījumā noslēdzās. 

Vakar plkst. 09.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Valkas ielā Daugavpilī sabiedriskā ēkā vienā no telpām noplūdusi nezināma viela, iespējams, asaru gāze. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, smaka vairs nebija jūtama un glābēju palīdzība nebija nepieciešama. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās visi ēkā esošie cilvēki jau bija evakuējušies. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega sadzīves mantas un riepas, malka, ziņojuma dēlis un paklājs, krūmi, divos gadījumos sausā zāle un četros gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI