DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Daugavpils  ALTOP  industriālā parka projektā saņemti 17 miljoni eiro

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība realizē jauna un Latgalē vienīgā industriālā parka būvniecības projektu, kura rezultātā tiks izveidots viens no Latvijā lielākajiem modernajiem industriālajiem parkiem, kas orientēts uz viedo tehnoloģiju attīstību. Šim projektam (ALTOP) Atveseļošanas fonds piešķīris 17 125 169,70 eiro (bez PVN) finansējumu.  

Būvniecība sāksies mēneša laikā, tās termiņš ir 16 mēneši, respektīvi – visi darbi jāpabeidz līdz 2025. gada beigām. 

Veiksmīgi noslēgušās arī iepirkumu procedūras būvdarbiem un būvuzraudzībai. Tiesības veikt būvdarbus saņēma uzņēmums SIA "Monum", daļējo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi veiks "Apola-D", būvuzraudzību nodrošinās SIA "BaltLine Globe", bet autoruzraudzību – projekta izstrādātājs SIA "BM-projekts".  

2023. gada decembrī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) pieņēma lēmumu par Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma piešķiršanu Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai projekta “Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra (ALTOP) Industriālā parka izveide” realizācijai. Industriālais parks tiks būvēts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības īpašumā esošajā teritorijā – Augšdaugavas novada Locikos, sadarbojoties ar Augšdaugavas novada pašvaldību un SIA “Naujenes pakalpojumu serviss”. Projektā paredzēta ražošanas ēkas izbūve, piegulošās teritorijas labiekārtošana, inženierkomunikāciju izbūve, kā arī ceļu “Lociki–Lidlauks” un “Lidostas iela” pārbūve. 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš:  “Šodien tika pieņemts galīgais un pilsētas attīstībai nozīmīgs lēmums, lai attīstītu mūsu pilsētu un radītu jaunas darba vietas, veicinot jaunas investīcijas reģionā. Īpaši svarīgs šis brīdis ir pilsētai, kad tiek likti pamati jauna industriāla parka būvniecībai kādreizējās pamestās lidostas teritorijā. Mēs esam apņēmības un ambīciju pilni attīstīt šo vietu, veidojot jaunas darba vietas pierobežā, būvējot mūsu pilsētas nākotni.” 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI