E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33107
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Ja Krievijas pilsonim ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja kā ģimenes loceklim

J
jautā:
26. jūnijā, 2024
Sieva

Sakarā ar grozījumiem Imigrācijas likumā, kas šā gada jūnijā tika pieņemti galīgajā lasījumā, lūgums sniegt skaidrojumu. 

Vai šie grozījumi attiecas arī uz Krievijas Federācijas pilsoni, kuram šobrīd ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja ar ierakstu “ģimenes loceklis” un kurš sakarā ar laulības faktu iebraucis Latvijā un 1993. gadā saņēmis uzturēšanās atļauju kā Latvijas pilsoņa laulātais? Salaulājies ar Latvijas pilsoni 1991. gadā Latvijā, ir bērns, arī Latvijas pilsonis.

Pirmo reizi, iesniedzot dokumentus, saņēmis termiņuzturēšanās atļauju uz vienu gadu; otro reizi iesniedzot dokumentus – termiņuzturēšanās atļauju uz četriem gadiem; trešo reizi iesniedzot dokumentus – pastāvīgās uzturēšanās atļauju. Tagad viņam ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja ar ierakstu “ģimenes loceklis”. 1993. gadā saņemta A1 valsts valodas prasmes apliecība. 

Vai jaunie grozījumi attiecas uz visiem pārējiem Krievijas Federācijas pilsoņiem, kuri saņēmuši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saskaņā ar tā saukto Ārvalstnieku likumu? Vai tiem, kam būs jākārto dokumenti saskaņā ar jūnijā pieņemtajiem jaunajiem grozījumiem, PMLP arī sūtīs vēstules? Iepriekš pateicos par skaidrojumu.

A
atbild:
05. jūlijā, 2024
Linda Ņikona
LV portāls

Kā norāda Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP), aprakstītajā gadījumā jaunie Imigrācijas likuma grozījumi nav piemērojami: 

“Tie attiecas tikai uz personām, kuras saņēma pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saskaņā ar likuma “Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā” 23. pantu. Minētais likums zaudēja spēku 2003. gada 1. maijā. 

PMLP tuvāko divu mēnešu laikā plāno nosūtīt vēstules tām personām, uz kurām attiecas Imigrācijas likuma grozījumi. 

Papildus norādām, ka grozījumi Imigrācijas likumā stāsies spēkā 2024. gada 18. jūlijā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 198 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas