DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

Šo ziņu cilvēka vietā uzrakstīja mākslīgais intelekts 

Publicitātes attēls

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ar prieku paziņo par īpašu pasākumu sarunu festivālā LAMPA “ChatLDDK: Mākslīgā intelekta loma darba devēja un darba ņēmēja attiecību dinamikā". Ironiskā kārtā šo preses relīzi ir sagatavojis tieši mākslīgais intelekts, atspoguļojot tā pieaugošo lomu arī šajā jomā. Vai mākslīgais intelekts varētu kļūt par mūsu nākotnes komunikācijas speciālistu? 

Šajā pasākumā LDDK biedri, eksperti un sociālie partneri dalīsies ar savu pieredzi un diskutēs par to, kā mākslīgais intelekts varētu ienākt darba attiecībās droši un pārdomāti. Tiks apspriests, kas jāpaveic valsts līmenī un kādi mājasdarbi veicami gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem. Diskusija tiks vadīta caur sociālā dialoga prizmu, lai meklētu vispiemērotākos risinājumus un atbildes. 

Pasākumu moderēs Rihards Blese, LDDK politikas plānošanas eksperts un digitālo tehnoloģiju entuziasts. Rihards uzsver: "Mākslīgais intelekts ir rīks, kas var palīdzēt uzlabot darba vidi un attiecības, ja tas tiek ieviests ar izpratni un atbildību. Mūsu mērķis ir nodrošināt, ka šis process ir pārdomāts un balstīts uz vislabākajām praksēm un sociālo dialogu." 

Diskusijā piedalīsies izcili eksperti, kuri dalīsies savā redzējumā un pieredzē: Elīna Lidere, LMT inovāciju ekosistēmu vadītāja; Marina Volkova, airBaltic Talantu piesaistes un attīstības vadītāja; Una Petrauska, KPMG Law vadošā partnere; Nataļja Preisa, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Eiropas tiesību un politikas dokumentu eksperte; Igors Uhaņs, SIA Helve inovāciju vadītājs. 

Pasākuma laikā tiks apspriesti vairāki būtiski jautājumi. Tiks analizēta mākslīgā intelekta ietekme uz darba organizāciju un vadību, īpašu uzmanību pievēršot iespējām un izaicinājumiem, ko tas nes līdzi. Diskusijā tiks pievērsta uzmanība arī tam, kā mākslīgais intelekts varētu tikt izmantots darba meklēšanas un darbinieku atlases procesos, izceļot gan priekšrocības, gan iespējamos riskus. Vēl viens būtisks aspekts būs mākslīgā intelekta loma darbinieku apmācībā un attīstībā, kā arī iespējas un izaicinājumi, kas ar to saistīti. 

Aicinām visus interesentus pievienoties diskusijai, lai kopīgi meklētu atbildes un risinājumus par mākslīgā intelekta lomu mūsdienu darba tirgū! Pasākuma norises vieta ir Cēsu pils parks, Darba devēju telts, 5. jūlijā, no plkst. 14.00 līdz 15.30. 

Latvijas Darba devēju konfederācija – kopā veidojam nākotni, kur mākslīgais intelekts un cilvēka darbaspēks darbojas harmonijā! 

Mākslīgā intelekta ziņas beigas - tekstveidi pārņem dabīgais intelekts. Jautājums lasītājam – vai saredzat atšķirību starp ierasto cilvēka rakstīto ziņu izteiksmi un šīs publikācijas noskaņu? Lai šī kalpo kā viela pārdomām gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem, pieņemot lēmumus par mākslīgā intelekta lomu nodarbinātībā. 

LDDK divu dienu programma sarunu festivālā LAMPA ir iespējama, pateicoties LDDK biedriem: mūsu lieldraugiem - AS “Laflora” un AS “CleanR Grupa”; sarunu pasākumu atbalstītājiem -  SIA “Karavela”, SIA “STIGA RM”, AS “Balticovo”, AS “SEB banka” un “RIMI Latvia”, kā arī sadarbības partneriem: Latvijas Bankai un domnīcai “LaSER”. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI