DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ar Saeimā apstiprinātajiem grozījumiem Kriptoaktīvu pakalpojumu likumā noteiks atbildīgo uzraudzības iestādi

Ceturtdien, 13. jūnijā, Saeima galīgajā lasījumā apstiprināja Finanšu ministrijas izstrādātos grozījumus Kriptoaktīvu pakalpojumu likumā, ar kuru Latvijas Banka noteikta par kompetento uzraudzības iestādi, kas izsniegs darbības atļaujas kriptoaktīvu tirgus dalībniekiem pakalpojumu sniegšanai kriptoaktīvu jomā. Likumprojekta mērķis ir noteikt tiesisku ietvaru kriptoaktīvu tirgus darbībai Latvijā attiecībā uz personām, kas iesaistītas kriptoaktīvu emitēšanā, publiskā piedāvāšanā un pielaišanā tirdzniecībai vai kas sniedz kriptoaktīvu pakalpojumus, veicinot kriptoaktīvu jomas attīstību Latvijā.

Kriptoaktīvu tirgus dalībnieku lokā iekļaujas gan jaunie kriptoaktīvu tirgus dalībnieki, gan esošie finanšu tirgus dalībnieki, kas jau ir saņēmuši licenci (atļauju) finanšu pakalpojumu sniegšanai. Tāpat tie ir arī esošie kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzēji, kuri savu darbību ir sākuši pirms 2024. gada 30. decembra un kurus pašlaik uzrauga Valsts ieņēmumu dienests. Šādi kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzēji varēs turpināt sniegt kriptoaktīvu pakalpojumus bez Latvijas Bankas izsniegtas atļaujas ne vēlāk kā līdz 2025. gada 30. jūnijam.

Kriptoaktīvu pakalpojumu likums ir priekšnoteikums kriptoaktīvu pakalpojumu nozares attīstībai. Ar Kriptoaktīvu pakalpojumu likumu tiek noteikti kriptoaktīvu pakalpojumu sniedzēju darbībai paredzami un visā Eiropas Savienībā piemērojami noteikumi, tajā skaitā, pakalpojumu pārrobežu sniegšanai.

Informācija par Kriptoaktīvu pakalpojumu likumu ir pieejama Saeimas mājaslapā.

Kriptoaktīvu pakalpojumu likums stāsies spēkā šā gada 30. jūnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI