DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LDDK “LAMPĀ”: Kā dialogam vest pie rezultāta? 

Publicitātes attēls

No sarunām pie rezultātiem šī gada sarunu festivālā LAMPA vedīs Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) divu dienu programma ar nosaukumu “Sociālais dialogs darba devēju izpildījumā”. 5. un 6. jūlijā, Cēsīs, Darba devēju teltī sabiedrībai būs iespēja piedzīvot sociālā monologa norietu jeb to, kā dažādu jomu eksperti un uzņēmumu pārstāvji uz rezultātu vērstās sarunās spriež par tādām tēmām, kā zaļais kurss, mākslīgā intelekta ietekme uz darba attiecībām, koplīguma spēks u.c. 

LDDK ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs: “Mēs gribam lepoties ar Latvijas darba devējiem ne mazāk, kā lepojamies ar mūsu sportistu medaļām. Kā veicināt uzticēšanos valsts pārvaldei, kā virzīt dialogu uz rezultātu un diskutēt par iespējām, kas Latvijas darba devējiem pieejamos nosacījumus padarītu konkurētspējīgākus? LDDK LAMPAs programma lai kalpo kā paraugs tam, kā valsts līmenī būtu jānorit diskusiju un rīcības plānu izveides procesiem, jo darba devēji zina, kā panākt rezultātus.” 

LDDK ir viens no Latvijas normatīvajā regulējumā nostiprinātajiem sociālajiem partneriem, kas piedalās sabiedrības labklājību veicinošu lēmumu pieņemšanā, izmantojot sociālo dialogu kā instrumentu. Bet darba devējiem nepietiek tikai ar sarunām, mēs gribam panākt arī ieklausīšanos un drosmīgu lēmumu pieņemšanu.  

Ar LDDK piešķirto atbildību, LAMPAs diskusiju rezultāti tiks likti uz sarunu galda nākamajās sarunās ar sociālajiem partneriem un valdību. Paneļdiskusijās, neformālos sarunu vakaros un strukturētās debatēs, iesaistot katru sarunu viesi, Darba devēju teltī tiks diskutēts par to, kā attīstīt Latvijas ekonomikas konkurētspēju, veicināt produktivitāti, nonākt pie kvalitatīviem lēmumiem un vēl virkni valstiski svarīgu jautājumu.  

  • 5.jūlijā, piektdien, interaktīvā debatē sarunāsimies par mākslīgā intelekta lomu darba devēja un darba ņēmēja attiecību dinamikā, noskaidrosim, kā vērtēt vides, sociālos un pārvaldības ilgtspējas principus, kā arī dosim iespēju Latvijas lielajiem uzņēmējiem dalīties ar savām lielākajām kļūdām un no tām gūtajām mācībām. 
  • 6.jūlijā, sestdien, ar arodbiedrību, darba devēju pārstāvjiem un festivāla apmeklētājiem diskutēsim, kā padarīt koplīgumu iekārojamu, iezīmēsim soļu celiņu Latvijas ekonomikas izaugsmei, kā arī spraigā paneļdiskusijā iztaujāsim jaunievēlētos Eiroparlamenta deputātus par to, kas reāli paveicams Latvijas pārstāvniecībā Briselē.  

Turpmāko pāris nedēļu laikā atklāsim, kas sagaidāms no katra sarunu pasākuma – kāpēc darba devēju aktualizētās tēmas ir svarīgas ikvienam un kuri ir savos viedokļos un pieredzēs viskompetentākie un spilgtākie diskusiju viesi. 

LDDK divu dienu programma sarunu festivālā LAMPA ir iespējama, pateicoties mūsu lieldraugiem – AS “Laflora” un AS “CleanR Grupa”, sarunu pasākumu atbalstītājiem: SIA “Karavela”; SIA “STIGA RM”; AS “Balticovo” un “RIMI Latvia”, kā arī sadarbības partneriem: Latvijas Bankai un domnīcai “LaSER”. 

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir ietekmīgākā un lielākā darba devējus pārstāvošā organizācija Latvijā. Jau vairāk nekā 30 gadus nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis, sociāli - ekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai un pārstāv darba devēju intereses Saeimā un divpusējās sarunās ar nozaru ministrijām.  

LDDK apvieno darba devēju un nozaru asociācijas, kā arī uzņēmumus ar 50 un vairāk darbiniekiem. LDDK biedri kopā nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju. Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī LDDK sadarbojas ar citu valstu darba devēju un uzņēmēju organizācijām un sociālā dialoga ietvaros sekmē Latvijas uzņēmējdarbības attīstību un uzņēmumu konkurētspēju Eiropā un pasaulē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI