DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jauno profesionāļu meistarības konkursā Ķīpsalā varēs iepazīties ar karavīra profesiju

Publicitātes foto

No 9. līdz 10. maijam Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā jauno profesionāļu meistarības konkursa “SkillsLatvia 2024” ietvaros būs iespēja iepazīties ar karavīra profesiju.

Pasākuma ietvaros Rekrutēšanas un atlases centra stendā būs iespēja uzzināt par dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos, kā arī satikt Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku bataljona karavīrus. Stendā būs pieejama informācija arī par valsts aizsardzības dienestu.

Kaujas nodrošinājuma bataljona Medicīnas rotas karavīri prezentēs militārā mediķa specialitāti, bet 3. kājnieku bataljons ļaus ielūkoties karavīra un zemessarga ikdienā militārajā bāzē “Ādaži”. Tāpat būs iespējams aplūkot militāro tehniku un ekipējumu.

Medicīnas rotas galvenais uzdevums ir sniegt medicīnisko atbalstu un apmācīt karavīrus paplašinātās pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanā. Savukārt dienests 3. kājnieku bataljonā ir unikāls, jo zemessargiem ir iespēja trenēties kopā ar profesionālā dienesta karavīriem.

Konkurss “SkillsLatvia 2024” ar moto "Uzvar darītājs!" jau septīto reizi atklās labākos jaunos profesionālos talantus Latvijā. Konkurss pulcēs vairāk nekā 110 konkursantus no profesionālās izglītības iestādēm Latvijā.

Ieeja pasākumā un autostāvvieta pie izstāžu centra būs bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI