DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Diskusija par OECD 2024. gada Ekonomikas pārskatu par Latviju – Arodbiedrību namā 

26. aprīlī plkst. 13:00-14:30 Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) sadarbībā ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS) organizē diskusiju, lai apspriestu gaidāmo OECD 2024. gada Ekonomikas pārskata par Latviju rezultātus.  

Pasākums norisināsies angļu valodā Arodbiedrību nama 4. stāva zālē, Bruņinieku ielā 29/31, Rīgā. Tas tiks ierakstīts un straumēts tiešsaistē ar iespēju virtuāli uzdot jautājumus diskusijas dalībniekiem.  Pasākuma translācija būs skatāma LBAS Youtube kanālā 

Saskaņā ar OECD pārskatu galvenie priekšnosacījumi dzīves līmeņa paaugstināšanai Latvijā ir  kredītu pieejamības uzlabošana, uzņēmējdarbības dinamisma un inovāciju veicināšana, kā arī kvalificēta darbaspēka nodrošināšana. Diskusijā būs iespēja apmainīties ar viedokļiem par OECD secinājumiem un ieteikumiem, tajā skaitā, par darbaspēka izmaksu un citu faktoru lomu Latvijas uzņēmumu konkurētspējā. 

Diskusijas gaitā OECD eksperti Mame Fatou Diagne, Robert Grundke and Enes Sunel prezentēs OECD 2024.gada Ekonomikas pārskatu par Latviju, kam sekos LBAS, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), Latvijas Finanšu asociācijas (FNA) un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) pārstāvju diskusija: 

  • Mārtiņš Svirskis, LBAS eksperts ekonomikas jautājumos 
  • Kaspars Gorkšs, LDDK ģenerāldirektors 
  • Jānis Lielpēteris, LTRK valdes loceklis 
  • Līva Zorgenfreija, Swedbank galvenā ekonomiste, FNA 
  • Reinholds Šneiders, FICIL valdes priekšsēdētāja vietnieks 

Diskusiju moderēs profesors Daunis Auers (Latvijas Universitāte).  

Lai sekotu līdzi OECD darbam Latvijā, apmeklējiet vietni https://www.oecd.org/economy/latvia-economic-snapshot/  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI