DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Daugavpilī notiks mediķu konference un prasmju konkurss 

Turpinot tradīciju, arī šogad veselības aprūpes jomu eksperti tiksies Daugavpilī, lai dalītos ar saviem pētījumiem un atziņām zinātniski pētnieciskajā konferencē, savukārt medicīnas studenti no visas Latvijas pārbaudīs savas zināšanas un prasmes meistarības konkursā. 

Otrdien, 16. aprīlī, Daugavpils Universitātes aģentūrā “Daugavpils Universitātes Daugavpils medicīnas koledža” (Varšavas ielā 26A) norisināsies 6. Starptautiskā zinātniski pētnieciskā konference “Sabiedrības iekļaujošās vērtības”. 

Par konferenci stāsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes deputāte un Daugavpils Universitātes Daugavpils medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska: “Šogad konferencē piedalīsies vairāk nekā 100 pētnieku, zinātnieku un ekspertu no Latvijas, Lietuvas, Polijas un Armēnijas. Mēs runāsim par mūsdienās īpaši aktuālu tēmu –  sabiedrības iekļaujošajām vērtībām. Klausītājiem būs interesanti dzirdēt mūsu zinātnieku jaunākās atziņas saistībā ar iekļaujošajām vērtībām medicīnā, psiholoģijā, pedagoģijā, sociālajā jomā, IT jomā, uzsverot cilvēku ar īpašām vajadzībām spējām un vajadzībām.” 

Starp konferences dalībniekiem un klausītājiem būs Saeimas deputāti, Veselības ministrijas pārstāvji, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule, Latvijas augstskolu un medicīnas koledžu pārstāvji, kā arī viesi no citām Eiropas valstīm. Konferencē piedalīsies vairāk nekā 30 profesori, kuri iepazīstinās klausītājus ar saviem jaunākajiem pētījumiem un atziņām. 

Konferences dalībnieki prezentēs savus pētījumus par dažādām tēmām – iekļaujoša medicīniskā palīdzība, darbs ar mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, atbalsts Ukrainas kara bēgļiem, iekļaujošās vērtības sociālās aprūpes centros, sociālās iekļaušanās procesi, atbalsts speciālajai izglītībai un pedagogu izaicinājumi un citiem tematiem. Konferences noslēgumā notiks diskusija. 

Savukārt trešdien, 17. aprīlī, medicīnas studenti pārbaudīs savas prasmes 6. Starptautiskajā studentu meistarības konkursā “Neatliekamā palīdzība ārkārtas situācijā”. Līdztekus anatomijas zināšanām, studentiem būs jāpierāda arī spēja ātri reaģēt un sniegt medicīnisko palīdzību ārkārtas situācijās. Konkursā piedalīsies septiņas komandas – piecas no Latvijas medicīnas koledžām un divas no Lietuvas. 

“Šogad sacensības ir daudz plašākas nekā iepriekšējos gados. Pirmo reizi mēs tās organizējam ārtelpās. Stadionā, kas atrodas Miera ielā 3/5 tiks uzstādīta telšu pilsētiņa, kur 17. aprīlī plkst. 10.00. sāksies studentu meistarības konkurss, kura laikā tiks izspēlēts ārkārtas situācijas scenārijs un studentiem būs jārāda savas zināšanas un prasmes, operatīvi sniedzot neatliekamo palīdzību cietošajiem, kuru vidū būs arī cilvēki ar īpašām vajadzībām. Visas komandas vērtēs kompetenti medicīnas jomas pārstāvji,” papildina Līvija Jankovska. 

Konkursa dalībniekiem un skatītājiem būs iespēja vērot arī Zemessardzes paraugdemonstrējumus, kā neatliekamās palīdzības sniegšana notiek militārajā jomā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI