DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pieejams Atveseļošanas fonda finansējums investīcijām pētniecībā un internacionalizācijā 

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlasi: komersanti, tai skaitā arī valsts kapitālsabiedrības un pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizācijas, kas attīsta jaunus produktus, pakalpojumus un tehnoloģijas, no Atveseļošanas fonda (AF) ieguldījumiem pētniecībā varēs saņemt 31miljonu eiro. 

Ekonomikas ministrijas izstrādātās AF programmas ietvaros atbalsta saņēmēji varēs veikt rūpnieciskos pētījumus, eksperimentālās izstrādes un tehniski ekonomiskās priekšizpētes pētniecības projektiem. Pieejamais AF finansējums ir 31 000 000 eiro.  

Investīcijas mērķis ir palielināt privātos pētniecības un attīstības izdevumus, izmantojot mērķtiecīgus valsts ieguldījumus, kas veicina jaunu produktu un tehnoloģiju attīstību, iesaistoties Eiropai svarīgo kopīgo interešu projektos. 

CFLA projektu iesniegumus pieņems līdz 2025. gada 30. aprīlim. Projektu atlases dokumentācija pieejama cfla.gov.lv.  

Š.g. aprīlī CFLA sadarbībā ar Ekonomikas ministriju organizēs tiešsaistes semināru par AF programmas īstenošanas nosacījumiem un projektu iesniegumu sagatavošanu. Informācija par semināru būs pieejama cfla.gov.lv 

Atbalsts paredzēts Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna ietvaros: 5.1.1.2.i. investīcijas "Atbalsta instruments pētniecībai un internacionalizācijai" ceturtajā kārtā. 

Informācija par visām projektu atlasēm pieejama CFLA tīmekļvietnes sadaļā “Projektu atlases”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI