DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

No bīstamajiem kokiem atbrīvos Alūksnes Lielo kapu teritoriju  

Publicitātes foto

Alūksnes Lielajos kapos, kas ir viena no lielākajām kapsētām Latvijā, balstoties uz veikto apsekojumu, tuvākajā laikā plānots nogriezt par bīstamiem atzītus kokus. 

Ņemot vērā iedzīvotāju paustās bažas, aizvadītā gada rudenī pašvaldības Apstādījumu aizsardzības komisija kapsētā apsekoja kokus. Apsekojumā konstatēts, ka ir daudz bīstamu koku un lielu sausu zaru, kas apdraud cilvēku uzturēšanos teritorijā, var uzkrist kapavietām un bojāt tās. Pēc apsekošanas izveidots plāns, lai pakāpeniski veiktu bīstamāko koku un zaru izgriešanu. Kā novērojams uz vietas kapos, šīs ziemas laika apstākļi ir bijuši labvēlīgi koku un zaru lūšanai. 

- Šobrīd, iestājoties pavasarīgākiem laikapstākļiem, ir konstatēti vēl vairāki koki, kas ziemas laikā kļuvuši bīstami, tādēļ ir pārskatīts plāns, lai pieejamā finansējuma robežās šobrīd tiktu nogriezti koki, kas rada lielāko bīstamību. Sniega segai samazinoties, pakāpeniski kapsētas teritorijā vācam arī ziemas laikā nolūzušos zarus un turpināsim to darīt, - skaidro pašvaldības iestādes “Spodra” vadītāja Vēsma Čugunova.  

Nozāģējamie koki dabā ir atzīmēti ar sarkanu līniju ap koka stumbru. Uz kokiem redzamas arī citas atzīmes, piemēram, ar burtu A atzīmēti koki, kuru kopšana ir veicama prioritāri, ar B – kas kopjami sekundāri. Uz atsevišķiem kokiem ir veikta atzīme ar burtu E, kas apzīmē ekoloģisku koku, uz kura ir atrodama īpaši aizsargājama suga – parastais plaušu ķērpis. Ar jautājuma zīmi apzīmēti koki, ko nepieciešams apsekot atkārtoti pēc gada, lai konstatētu to bīstamības pakāpi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI