DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Notikusi kultūras ministres un SEPLP tikšanās; ministre uzklausa redzējumu par tālāko SEPLP darbu

Trešdien, 6. martā, notika kultūras ministres Agneses Loginas un Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) tikšanās. Ievērojot to, ka SEPLP ir neatkarīga institūcija un tai ir liela loma mediju politikas veidošanā, ministre uzklausīja SEPLP redzējumu par aktuālajiem jautājumiem un tālāko darbu pēc padomes pārstāves Sanitas Uplejas – Jegermanes paziņojuma par atkāpšanos.

Runājot par mazākumtautību uzrunāšanu sabiedriskajos medijos, kultūras ministre atkārtoti uzsvēra savu pozīciju, kas saskan ar Satversmē nostiprināto par cieņu pret mazākumtautībām un sabiedrības saliedētību ap latviešu valodu un kultūru.

Tāpat ministre norādīja, ka Kultūras ministrijā turpinās darbs pie mediju pamatnostādņu izstrādes, kurās noteikta lielāka redakcionālā atbildība un spēja profesionāli izvērtēt redakcionālos lēmumus jeb pašregulācija.

Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus arī par sabiedrisko mediju apvienošanas gaitu un to, kā un vai padomes pārstāves Sanitas Uplejas – Jegermanes atkāpšanās ietekmēs apvienošanas procesu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI