DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Rīgā notiks Zemessardzes mācības

Publicitātes foto

6. un 10. martā Rīgā, Biķernieku mežā, norisināsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona zemessargu orientēšanās apmācība, lai uzturētu un pilnveidotu bataljona kaujas spējas.

Zemessardzes 1. Rīgas brigādē karavīru un zemessargu militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus gan vasaras, gan ziemas sezonās. Regulāro plānveida apmācību laikā karavīri uzlabo savu gatavību izlēmīgai rīcībai Zemessardzes vienību atbildības teritorijās un spēju pilnveidošanai, kas nepieciešamas, lai spētu aizsargāt savu valsti.

"Iemācīties orientēties ir nepieciešamība, kas var izšķirt uzvaru vai zaudējumu. Mūsu bataljona zemessargi regulāri piedalās apmācībās, lai nostiprinātu zināšanas un paaugstinātu kaujas spējas," norādīja leitnants Leonārs-Ēriks Kaupmanis, apmācību norišu vadītājs.

Mācību uzdevumi tiks veikti ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību iepriekš saskaņotās teritorijā.

Zemessardze dod iespēju Latvijas pilsoņiem no pamatdarba brīvajā laikā brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās aizsardzību. Ikvienas civilās profesijas pārstāvis Zemessardzē atradīs savām interesēm un aicinājumam piemērotu militāro specialitāti. Aicinām Zemessardzes tīmekļa vietnē www.zs.mil.lv iepazīties ar iespējām un nosacījumiem, lai Jūs jau šodien pievienotos Zemessardzei. Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, zvaniet 1811, rakstiet esizemessargs@mil.lv. Vairāk informācijas tīmekļvietnē www.klustikaravirs.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI