DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Pabeigta izmeklēšana kriminālprocesā par slepkavību Pārdaugavā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodeva kriminālprocesu par 2023. gada maija beigās notikušu slepkavību Rīgā, Aleksandra Bieziņa ielā. Par slepkavību apcietināts 1979. gadā dzimis vīrietis.

2023. gada naktī uz 27. maiju, ap pulksten 24.00 Valsts policija saņēma izsaukumu par to, ka Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā kādā no dzīvokļiem, alkohola un narkotisko vielu lietošanas laikā, starp diviem vīriešiem izvērtās vārdisks konflikts, kā rezultātā viena no viņiem nodūra  savu 1985. gadā dzimušo paziņu, kurš notikuma vietā nomira. Konflikta aculiecinieks, kurš tobrīd atradās dzīvoklī, izsauca Valsts policiju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policijas darbinieki 2023. gada 27. maijā aizturēja 1979. gadā dzimušu vīrieti – Krievijas Federācijas pilsoni. Aizdomās  turētais Vīrietis aizturēts tur pat dzīvoklī. Minētais vīrietis pirmstiesas izmeklēšanas laikā atzīts par aizdomās turamo personu. Vīrietim bija beigusies uzturēšanās atļauja. Jāpiemin, ka aizturētajam vīrietim bija beigusies uzturēšanās atļauja Latvijā, kā arī jau iepriekš viņš ir bijis sodīts par  Krievijas Federācijā izdarītiem noziegumiem.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šā gada 7. februārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas amatpersonas kriminālprocesu nodeva Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Savukārt ar narkotisko vielu lietošanu, vīrietim jau piemērots administratīvais sods. Aizdomās turētais Krievijas pilsonis šobrīd atrodas apcietinājumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI