DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Latvijas iniciētajai dronu koalīcijai pievienojas Apvienotā Karaliste

Ceturtdien, 15. februārī, Latvijas iniciētajai dronu koalīcijai Ukrainas atbalstam pievienojās Apvienotā Karaliste. Abas valstis kopīgi vadīs dronu koalīciju.

“Līdzās jau esošajām septiņām valstīm, kas jau ir pievienojušās dronu koalīcijai, Apvienotā Karaliste sniegs būtisku pienesumu, sniedzot atbalstu Ukrainai gan ar tehnoloģijām, gan palīdzot pilnveidot prasmes. Dronu koalīcija ir izveidojusi spēcīgu partnerības kodolu,” uzsvēra aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

“Esmu lepns, ka Apvienotā Karaliste kopā ar Latviju vadīs starptautisko dronu koalīciju, lai kopīgi stiprinātu Ukrainas spējas. Mēs sniegsim Ukrainai nepieciešamās dronu tehnoloģijas, lai tā varētu sevi aizstāvēt un uzvarēt šo karu,” sacīja Apvienotās Karalistes aizsardzības ministrs Grants Šaps (Grant Shapps).

Kā ziņots, 14. februārī līdzās Latvijai nodomu vēstuli par dalību dronu koalīcijā parakstīja Ukraina, Dānija, Igaunija, Lietuva, Nīderlande, Vācija un Zviedrija.

Latvija dronu koalīcijas attīstībai gadā atvēlēs vismaz 10 miljonus eiro. Aizsardzības ministrija ir saņēmusi informāciju par Ukrainai nepieciešamajiem droniem un uzsākusi sarunas ar vietējiem ražotājiem par to spēju piegādāt Ukrainas vajadzībām atbilstošus dronus un to sastāvdaļas.

Dronu koalīcijā esošo dalībvalstu ambīcija ir nodrošināt 1 miljonu dronu Ukrainas vajadzībām. Parakstot nodomu vēstuli, valstis apņemas ieguldīt resursus dronu ražošanai, veikt dronu un rezerves daļu piegādes Ukrainai, kā arī īstenot dronu testēšanu un karaspēka apmācību, un citu tehnisko risinājumu ieviešanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI