DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Otrajā kārtā par Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra amatu sacentīsies seši pretendenti

Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra amata pretendentu vērtēšanas komisija uz otro kārtu no 13 konkursa dalībniekiem virzīs sešus pretendentus. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēja iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Atlases otrajā kārtā izvirzītie pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par būtiskākajiem aizsardzības nozares izaicinājumiem turpmākajos četros gados un kā tiem sagatavoties.

Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: komandas vadīšana, orientācija uz attīstību, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, stratēģiskais redzējums.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts aizsardzības ministram. Iegūstot ministra atbalstu, pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Tās sastāvā ir Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs, bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, kā arī Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris. Tāpat pretendentu novērtēšanai piesaistīti neatkarīgi novērotāji: Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un biedrības "Sabiedrība par atklātību - Delna" direktore Inese Tauriņa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI