DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par Stambulas konvencijas ratificēšanu

Saeima ceturtdien, 30.novembrī, lems par likumprojektu, ar ko iecerēts ratificēt Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb tā dēvēto Stambulas konvenciju.

Rītdien galīgajā lasījumā deputāti arī skatīs grozījumus likumā, kas paredz no 2025.gada 1.augusta pašvaldību referendumos izmantot tiešsaistes vēlētāju reģistru.

Tāpat galīgajā lasījumā paredzēts lemt par izmaiņām likumā saistībā ar pašvaldības deputāta pilnvaru anulēšanu un grozījumiem, kas ļautu sasaukt pašvaldības domes sēdi, ja līdzšinējā dome nav spējīga pildīt savus pienākumus.

Deputāti rīt galīgajā lasījumā lems arī par likuma “Par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināli” atzīšanu par spēku zaudējušu.

Parlaments otrajā lasījumā skatīs grozījumus, ar ko iecerēts apvienot Latvijas Radio un Latvijas Televīziju, izveidojot vienu sabiedrisko mediju. Tāpat otrajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā, ar ko citstarp iecerēts definēt aktīvā lietotāja un tā pašpatēriņa jēdzienus.

Pirmajā lasījumā parlamentārieši skatīs likumprojektu, kas paredz Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja darbības nodrošināšanai nodot valsts nekustamo īpašumu.

Saeima arī lems, vai nodot izskatīšanai komisijās jauna likuma projektu par Stūra māju, kura mērķis būtu saglabāt šo komunistiskā režīma represīvo iestāžu darbības vietu kā unikālu pieminekli nākamajām paaudzēm komunistiskā totalitārā režīma nosodīšanai, tā upuru pieminēšanai, vēstures izzināšanai un vēsturiskās atmiņas noturības stiprināšanai.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija darba kārtībā lūgusi iekļaut grozījumus Konkurences likumā, ar kuriem plānots paplašināt Konkurences padomes pilnvaras Digitālo tirgu akta un Ārvalstu subsīdiju regulas uzraudzībā. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūdz sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par 10 886 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par esošās PVN likmes saglabāšanu Latvijai raksturīgajiem lauksaimniecības produktiem” turpmāko virzību.

30.novembra Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 32 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI