DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pieejami jauni Ventspils tūrisma informatīvie materiāli

Publicitātes foto.

Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) piedāvā jaunus tūrisma informatīvus materiālus – tūrisma žurnālus un kartes, kuru mērķis ir iepazīstināt ar pilsētas jaunumiem, populārākajiem objektiem un pasākumiem šā gada ietvaros.

2024. gada tūrisma žurnāls “Ventspils – ģimenei un atpūtai draudzīga pilsēta” pieejams jaunajā dizainā un ar nedaudz savādāku informācijas izkārtojumu, tajā ietverta informācija par tūrisma iespējām Ventspils pilsētā un apkārtnē.

Žurnāls izdots vairākas valodās: latviešu, krievu, angļu, lietuviešu un igauņu. Atšķirībā no žurnāla - tūrisma kartēs informācija izvietota ceļotājiem ērtākā formātā, tulkota krievu, angļu un lietuviešu valodās.

Jaunākais izdevums ietver īsu ieskatu pilsētas vēsturē, aktīvā atpūtā, dabas tūrismā, kā arī labsajūtas un veselības iespējas, kultūras un izklaides piedāvājumus un karti. Žurnālā ir iespējams iepazīties ar pilsētas 2024. gada lielāko pasākumu kalendāru.

Abos materiālos izvietota pilsētas karte, kurā atzīmēti svarīgākie objekti, labierīcības, autostāvvietas, kā arī iezīmēti veloceliņu maršruti, kuru kopgarums šogad pilsētā sasniedzis jau tēju 70 km.

Šā gada gaidītākais jaunums Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja ēkas atklāšana. Muzeja ekspozīcija iepazīstina ar Kurzemes piekrastes iedzīvotāju ikdienu un atspoguļo latviešu, lībiešu zemnieku un zvejnieku dzīvi. Šobrīd Piejūras brīvdabas muzeja krājumu veido vairāk nekā 24 000 priekšmetu.

Izdevumā ir pieejama arī informācija par pagājušajā gadā atvērto vissezonas rodeļu trasi, ar kopējo nobrauciena garumu 580m, kas atrodas Piedzīvojumu parka un slēpošanas kalna „Lemberga hūte” teritorijā. Nobrauciena laikā ir iespēja attīstīt līdz 40km/h lielu ātrumu.

Turklāt, Zinātnes centrs VIZIUM, kura vairāk kā 80 interaktīvie un izglītojošie eksponāti ļauj iepazīt zinātni septiņās tehnoloģijām un dabas zinātnēm veltītās galerijās. VIZIUM eksponāti ļauj ne tikai izjust zemestrīces spēku, izkļūt no virtuāla labirinta, izbraukt pa amerikāņu kalniņiem, bet arī iegūt zināšanu azartu!

Informatīvie materiāli tiek izplatīti starptautiskajās tūrisma izstādēs, pasākumos, pieejami “Ventspils pilsētas administrācijas” TIC un dažādos pilsētas objektos: Livonijas ordeņa pilī, Ūdens piedzīvojumu parkā, Piedzīvojumu parkā, Ventspils Galvenajā un Pārventas bibliotēkā, Jaunrades namā, Teātra namā “Jūras vārti” un citur. Izdevumu izplatīšanu veic arī tūrisma uzņēmēji Latvijas, Lietuvas un Igaunija informācijas punktos.

Jāpiemin, ka TIC pieejami arī dažādi citi jauni gan Latvijas pilsētu, gan Baltijas valstu tūrisma informācijas materiāli.

Jaunus drukātos materiālus bez maksas var saņemt Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Dārzu ielā 6, kā arī pilsētas atpūtas un izklaižu vietu informatīvajos stendos.

Tūrisma materiāli pieejami arī tiešsaistē tūrisma mājaslapā visitventspils.com:

  • Ventspils Tūrisma brošūra 2024 ŠEIT;
  • Ventspils Tūrisma karte 2024 ŠEIT.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI