DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jaunā pieeja Daugavpils skolēnu ēdināšanai attaisnojusi sevi un mudina turpināt pilnveidot sistēmu

Sākot ar šī gada janvāri Daugavpils skolās ir mainīta ēdināšanas sistēma: tagad 5. – 12. klašu skolēniem ir iespēja izvēlēties no vairākiem piedāvātajiem ēdieniem, ko tieši viņi vēlas apēst pusdienās. Mēneša laikā šāda pieeja sevi ir attaisnojusi, parādot, ka bērni sākuši ēst labāk un ir vairāk apmierināti ar skolu pusdienām. Ēdināšanas programmu turpina līdzfinansēt pašvaldība.

Skolēni tagad var izvēlēties pusdienas no vismaz diviem otrajiem, kā arī zupām, piedevām, desertiem un dzērieniem.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš: “Pašvaldības galvenais princips attiecībā  uz bērniem bija saglabāt finansējumu iepriekšējā gada līmenī. Tādēļ pašvaldība gāja šo ceļu, kura rezultātā izdevies saglabāt pašvaldības finansējumu 1.55 euro katram bērnam. 1. – 4. klašu audzēkņiem un ģimenēm, kurām ir  maznodrošinātās statuss, ir nodrošināta bezmaksas bērnu ēdināšana. Pēdējā mēneša laikā sistēma jau sevi ir pierādījusi, un mēs redzam, ka bērniem patīk izvēle, viņiem patīk jauna rīcības brīvība attiecībā uz ēdināšanas kultūru mūsu pilsētā.”

Janvāra sākumā līgumus par bērnu ēdināšanu bija noslēguši aptuveni 68% vecāku. Pārējiem bērniem ir iespēja iegādāties ēdienu skolas ēdnīcā vai papusdienot ar līdzi paņemto ēdienu. Tomēr, novērtējot programmas priekšrocības, arvien vairāk vecāku izdara izvēli par labu skolu ēdināšanas programmai: pašlaik līgumi ir noslēgti jau vairāk nekā 70% skolēnu vecākiem. Viņu līdzmaksājums, atkarībā no skolas, ir no 0,45 euro līdz 1,55 euro dienā.

Izglītības pārvalde aicina uzmanīgi izpētīt līgumu nosacījumus, savlaicīgi veikt priekšapmaksu, kā arī informēt ēdinātājus par bērnu neierašanos skolā, lai varētu veikt pārrēķinu un atgriezt naudu par kavētajām dienām.

Ar visiem jautājumiem par skolēnu ēdināšanu vecāki var vērsties savas izglītības iestādes administrācijā un pie klases audzinātājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI