DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Diskutē par valdības prioritātēm tieslietu jomā un nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanu ģimenēs 

Ceturtdien, 8. februārī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere tikās ar 30 Latvijā rezidējošiem ārvalstu vēstniekiem, lai informētu par tieslietu nozares aktualitātēm. 

Ikgadējā diskusijā ar vēstniekiem tika apspriesti jautājumi par iespējām demokrātiskām valstīm vienoties par Krievijas saukšanu pie atbildības par kara noziegumiem, kas palīdzētu arī ātrākai Krievijas nolaupīto bērnu atgriešanai Ukrainā. Ministre aicināja vēstniekus aktualizēt Krievijas nolaupīto ukraiņu bērnu atgriešanas jautājumu savu valstu valdībās un meklēt atbalstu politiskiem un tiesiskiem risinājumiem, lai palīdzētu Ukrainai atkal apvienot ģimenes. 

Vienlaikus ministre informēja vēstniekus par jaunāko informāciju par bijušā “Maskavas nama” nodošanu valsts īpašumā, lai pēc tam to pārdotu izsolē un līdzekļus novirzītu Ukrainas atbalstam.  

Tāpat saistībā ar sankciju pastiprināšanu pret agresorvalstīm ministre ar vēstniekiem apsprieda Latvijas iniciatīvu aizliegt graudu importu no Krievijas un Baltkrievijas. 

Diskusijā ar vēstniekiem tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere informēja arī par jaunāko informāciju par iniciatīvām, kuru mērķis ir mazināt vardarbību pret sievietēm, kā arī par progresu partnerības institūta ieviešanā. Tika uzsvērta valdības prioritāte cīnīties pret korupciju un ēnu ekonomiku. 

Tikšanās notika Muzeju krātuvē, Rīgā, Pulka ielā 8, kur vēstnieki tika iepazīstināti ar Rakstniecības un mūzikas muzeja skaņu ierakstu izstādi “SAN”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI