DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Domnīcā tūrisma eksperti diskutēs par iekļaujošākas vides veidošanu tūrisma vietās  

Ar mērķi uzlabot tūrisma produktu pieejamību dažādām sabiedrības grupām Rīgas plānošanas reģions šī gada 7.februārī projekta “Garden pearls II” (“Dārza pērles ikvienam”) ietvaros rīko iekļaujošam un pieejamam tūrismam veltītu domnīcu.

Domnīcas mērķis ir aktualizēt iekļaujoša un pieejama tūrisma infrastruktūras un pakalpojumu dizaina nepieciešamību. Akcentējot vienu no vadošajām tūrisma tendencēm, kas vērsta uz pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu visām sociālajām grupām, tai skaitā cilvēkiem ar garīga rakstura, kustību un sensoriem traucējumiem. Pasākuma mērķis ir pievērst šiem jautājumiem tūrisma politikas un pašvaldību tūrisma infrastruktūras veidotāju uzmanību, kā arī uzklausīt tūrisma operatoru viedokli.

Pasākumā piedalīsies Rīgas un Pierīgas novadu tūrisma politikas veidotāji, pārstāvji no LIAA un iekšējā un ienākošā tūrisma aģentūrām. Domnīcas dalībnieki diskutēs par esošo situāciju un nepieciešamiem uzlabojumiem iekļaujoša un pieejama tūrisma jomā un to, kas nepieciešams situācijas uzlabošanai. Tikšanās laikā tiks prezentēts projekts Garden Pearls II, apskatīti citi ilgtspējīga tūrisma objekti Rīgā un Pierīgā, kā arī sniegta noderīga informācija par iekļaujošu un pieejamu rekreāciju, ceļošanu un tūrismu. Vienlaikus dalībnieki tiks iepazīstināti ar Pierīgas tūrisma klastera aktualitātēm.

Domnīcas sākums ir pulksten 10.00 un tā notiks Nacionālajā botāniskajā dārzā nupat atvērtajā vides izglītības un informācijas centrā “Botania”, kas ir lielākais un modernākais vides izglītības centrs Latvijā.

Rīgas plānošanas reģions šobrīd īsteno vairākus iekļaujošajam tūrismam veltītus starptautiskus projektus. “Dārza pērles ikvienam” vērsts uz pieejamu dārzu, parku un dabas vietu tīkla attīstību, pieejamo dārzu tūrisma piedāvājuma paplašināšanu un ilgtspējīga tūrisma veicināšanu cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, senioriem un ģimenēm ar maziem bērniem. Projektā tiks meklēti risinājumi, lai projektētu un izveidotu dārzu un parku iekļaujošākas un pieejamākas atpūtas vietas.

Savukārt pērn kopā ar partneriem Latvijā un Igaunijā uzsākts projekts “Pārgājienu taku pieejamība”, kura ietvaros reģions pielāgos divu garo pārgājienu taku posmus cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Carnikavā tiks iegādāti pārgājieniem piemēroti ratiņkrēsli cilvēkiem ar kustību traucējumiem, bet  Jūrmalā posmā no Dubultiem līdz Pumpuriem tiks iekārtota Labsajūtas taka pieejamības uzlabošanai cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

Rīgas plānošanas reģionu veido Rīga un Jūrmala, kā arī septiņi novadi – Ādaži, Mārupe, Ķekava, Olaine, Ropaži, Salaspils un Sigulda.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI