DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Diskutēs par darbaspēka pieejamību un piesaistes risinājumiem Latvijā

Turības biznesa indeksa konferences ietvaros 14. februārī plkst. 11.00-12.00 Biznesa augstskolā Turība notiks paneļdiskusija par darbaspēka pieejamību un piesaistes risinājumiem Latvijā.

Diskusijā piedalīsies finanšu ministrs Arvils Ašeradens, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite, Turības valdes priekšsēdētājs un Augstākās izglītības eksporta apvienības vadītājs Imants Bergs, kā arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes loceklis Ēriks Lingebērziņš.

Šobrīd viens no galvenajiem uzņēmēju izaicinājumiem Latvijā ir atbilstoša darbaspēka pieejamība gan darbaspēka novecošanās, gan nepietiekamās kvalifikācijas dēļ. Tas savukārt liek būtiskus šķēršļus tam, lai veiksmīgi attīstītos uzņēmējdarbība un straujāk tiktu piesaistītas ārvalstu investīcijas Latvijā. Kvalificētu darbinieku trūkums jau ir realitāte un risinājumus jāmeklē nekavējoties.

Lai piesaistītu augsti kvalificētu un profesionāli sagatavotu darbaspēku, kādus ilgtermiņa un īstermiņa risinājumus, saredz politikas veidotāji, darba devēji un izglītības jomas eksperti? Kā šajā situācijā var palīdzēt ārvalstu studenti, kas studē Latvijas augstskolās, vai kā veicināt pašu tautiešu reemigrāciju, lai nodrošinātu Latvijas uzņēmumu izaugsmi un eksportspēju? Uz šiem jautājumiem atbildes meklēs paneļdiskusijas dalībnieki.

Diskusiju var vērot klātienē Biznesa augstskolā Turība vai tiešsaistē augstskolas Facebook lapā, reģistrējoties līdz 5.februārim, aizpildot elektroniski pieteikumu. Dalība ir bez maksas.

Turības biznesa indeksa konferencē tiks prezentēti jaunākā Turības biznesa indeksa pētījuma rezultāti par to, kā 2023.gadā mainījies uzņēmēju noskaņojums un uzņēmējdarbības vides vērtējums Latvijā. Ar jaunāko Turības biznesa indeksu 2024 - pētījuma norisi, rezultātiem, secinājumiem, ietekmējošiem faktoriem - iepazīstinās Biznesa augstskolas Turība eksperti – rektore Zane Driņķe, Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Evija Kļave un Juridiskās fakultātes dekāns Ivo Krievs.

Konferences atklāšanā finanšu ministrs Arvils Ašeradens uzstāsies ar redzējumu par ekonomiskās izaugsmes atbalstam pielāgotu politiku un ekonomikas ministrs Viktors Valainis runās par ekonomikas attīstības izaicinājumiem un rīcības plānu 2024. gadā. Savukārt izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša piedalīsies konferences vienā no paneļdiskusijām “Darba tirgum atbilstoša izglītība: ekonomikas attīstības pamats”.

Biznesa augstskola Turība sadarbībā ar pētījumu centru SKDS jau sesto gadu veic uzņēmēju aptauju Latvijā. Turības biznesa indekss ir indikators, kas raksturo 750 dažādu nozaru, lielumu, reģionu, vietējā un ārvalstu kapitāla uzņēmumu vadītāju un uzņēmēju viedokli par uzņēmējdarbības vidi Latvijā un dažādiem to ietekmējošiem faktoriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI