DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Gripas epidēmijas laikā no 2024. gada 16. janvāra ierobežo pacientu apmeklējumus Austrumu slimnīcā  

Slimību profilakses un kontroles centrs 2024. gada 12. janvārī Latvijā izsludināja  gripas epidēmiju, un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) no 16. janvāra noteikti ierobežojumi pacientu apmeklējumiem. Lai neapdraudētu savu, ģimenes locekļu, tuvinieku un darba kolēģu veselību, Austrumu slimnīcas ārsti aicina ievērot piesardzības pasākumus un nedoties ārpus mājām ar slimības simptomiem, izvērtējot, vai šādā situācijā klātienes vizītei pie ārsta nav iespējams cits risinājums, piemēram, ģimenes ārsta izsaukšana dzīvesvietā vai ārsta attālināta konsultācija.  

Gripas epidēmijas laikā, cik iespējams, jāizvairās no vietām un pasākumiem, kur pulcējas daudz cilvēku. Īpaša piesardzība jāievēro, apmeklējot ārstniecības iestādes, piemēram, poliklīniku vai slimnīcu.  

Austrumu slimnīcā no 2024. gada 16. janvāra ieviesti ierobežojumi pacientu apmeklējumiem:  gripas epidēmijas laikā  atļauts apmeklēt tikai smagi vai kritiski slimus pacientus ar ārstējošā ārsta vai nodaļas vadītāja atļauju un ievērojot stingrus epidemioloģiskās drošības pasākumus. 

Pie pacientiem netiks ielaisti apmeklētāji, kuriem ir jebkādi akūtas vīrusa infekcijas simptomi – klepus, šķaudīšana, iesnas, paaugstināta ķermeņa temperatūra. Vienā reizē pacientu varēs apmeklēt viens apmeklētājs. Nodaļās kategoriski aizliegts ienākt ar virsdrēbēm, un, uzturoties slimnīcā, ir jālieto sejas maska.  

Austrumu slimnīcas ārsti aicina cilvēkus, kuriem gripas sezonas laikā paredzēta ķirurģiska operācija slimnīcā, plānotas ārstnieciskas manipulācijas ārstniecības iestādēs vai vizīte pie ģimenes ārsta vai cita ārsta speciālista un kuri nav vakcinēti ar šīs sezonas gripas vakcīnu, būt sevišķi uzmanīgiem un ievērot piesardzības un higiēnas nosacījumus, lai nesaslimtu. 

Austrumu slimnīcas infektologi vērš uzmanību, ka vienīgais efektīvais gripas profilakses līdzeklis ir vakcinācija. Noteikti ieteicams ir vakcinēties hronisko slimību pacientiem, piemēram, pacientiem, kas sirgst ar dažādām sirds un asinsvadu slimībām, hroniskām plaušu slimībām, aknu, nieru, onkoloģiskām slimībām, cukura diabētu, aptaukošanos u.c. Pret gripu būtu jāvakcinējas arī tiem, kas ikdienā uzturas un klātienē komunicē ar lielu cilvēku skaitu, piemēram, medicīnas iestāžu ārstniecības personālam.  

Austrumu slimnīcas nodaļu kontaktinformācija pieejama te: https://aslimnica.lv/kontakti/ 

Aicinām vakcinēties stacionāra “Latvijas Infektoloģijas centrs” poliklīnikā - Linezera ielā 3, Rīgā (tālrunis izziņām: 67014504), darbdienās no plkst. 8.00 līdz 17.30. 

Par riska grupām, kurām valsts kompensē gripas vakcīnu, iespējams uzzināt Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā: https://www.spkc.gov.lv/lv/vakcina 

Vakcinācijas pakalpojumu cenrādis Austrumu slimnīcā: https://aslimnica.lv/maksas-pakalpojumu-cenradis-2/vakcinacijas-pakalpojumu-cenradis/

 

 

 

 

 

 

 

Par Austrumu slimnīcu  

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā un stratēģiski nozīmīgākā daudzprofilu slimnīca valstī. Slimnīcas sastāvā ietilpst pieci stacionāri – “Gaiļezers”, “Latvijas Onkoloģijas centrs”, “Biķernieki”, “Tuberkulozes un plaušu slimību centrs” un “Latvijas Infektoloģijas centrs” ar dažādu profilu centriem un klīnikām. Slimnīca sniedz augsti specializētu stacionāro un sekundāro ambulatoro veselības aprūpi, nodrošinot multidisciplināru terciārā līmeņa ārstēšanu un aprūpi atbilstoši mūsdienu tehnoloģiju un medicīnas zināšanu līmenim. Tajā ārstējas aptuveni 80% visu Latvijas onkoloģisko pacientu. Slimnīca nodrošina praktisko apmācību bāzi gan Latvijas izglītības iestāžu, gan ārvalstu studentiem un nodrošina tālākizglītību un zināšanu pārnesi veselības nozares speciālistiem mūsu valstī un aiz tās robežām. Slimnīca veic zinātniski pētniecisko darbu un attīsta inovatīvu metožu izmantošanu pacientu ārstēšanā. Slimnīca ir trešais lielākais darba devējs valstī, kur strādā ap 5000 darbinieku.  

 

 

 

Papildu informācija: 

Ilga Namniece 

Sabiedrisko attiecību speciāliste 

Tālr. 67042616, 29808285 

Ilga.Namniece@aslimnica.lv 

www.aslimnica.lv 

(X)Twitter; Facebook; Instagram; YouTube; LinkedIn 

 

 

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI